KONIEC SVETA: Reportáž!

Všetci očakávame koniec sveta až v tomto týždni, avšak v Bratislave nastal už 12.12.20102. V tento magický deň sa na zimnom štadióne Ondreja Nepelu uskutočnil zaujímavý koncert, na ktorom mali hudobní fanúšikovia možnosť vidieť hviezdy ako Janu Kirschner, IMT Smile či Richarda Müllera.  Zažiť podobné zloženie na jednom pódiu v priebehu takmer piatich hodín,  je hádam okrem letných festivalov, takmer nemožné.

MG_3180

V útrobách riadne vychladeného zimného štadióna sa ako prvý na pódiu pokúsil zahriať prítomných ľudí hosť z Čiech – David Kraus. Počas vystúpenia zaznela aj jeho u nás pravdepodobne najznámejšia skladba „Zuzana“. Jednou zo zaujímavostí bola aj skladba „Hilestar“, ktorú zaspieval v rómskom jazyku. Svoj koncert uzatvoril slovenskou ľudovou piesňou „Na Kráľovej holi“, ktorú mu pomohla odspievať Kristína Mečko.  Tu sa prejavili jeho problémy so slovenčinou, ale aj napriek prízvuku ľuďom na štadióne prebehli telom zimomriavky.

MG_3293

Ako druhí v poradí prišli päť minút po pol ôsmej zahrať svoju produkciu muzikanti z Terchovej. T-12 prišla pred fanúšikov  oblečená v tradičných krojoch a vytvorila naozaj veľmi dobrú atmosféru na štadióne. Ukázalo sa, že Slováci sa predsa len veľmi dobre bavia na tradičné slovenské piesne. Počas jednej z nich „Pondelok doma nebudem“ im prišiel na výpomoc Kuko z Horkýže Slíže v štýlovej čapici s brmbolcom na hlave.

MG_3370

15 minúť po ôsmej už pódium patrilo naozaj magickej Jane Kirschner. Jana vyzerala na pódiu fantasticky a rovnako tak bavila aj všetkých prítomných. Počas svojej pol hodiny odohrala všetky veľké hity ako  „Modrá“, „Miluješ, nemiluješ“, „Na čiernom koni“ či nezabudnuteľnú „Pokoj v duši“.  Jej vystúpenie postavilo mnohých prítomných na nohy, Jana a jej kapela si standingovation jednoznačne zaslúžila. Zo subjektívneho hľadiska to bola skvelá príprava na vianočnú atmosféru.

MG_3499

Po Jane sa už dostavili na pódium recesisti z Horkýže Slíže, ktorí doslova odpálili svoju časť koncertu. A tak Vianoce, (ne)Vianoce, vskutku rozbláznili ľudí v hale. Nebol by to Kuko a spol. ak by nemali pokriky pre fanúšikov. Tento krát milovali všetkých prítomných ako karamel. Bez debaty museli odohrať songy ako „Vlak“, „Horí ti maštaľ“, „Logická hádanka“ či skladbu „Bernardín“, ktorá bola prídavkom.

MG_3658

21:45 nastala tá chvíľa, na ktorú čakalo veľa z prítomných a na pódiu sa objavil Ivan Tásler a jeho IMT Smile. Svoj koncert začali vyznaním „Opri sa o mňa“ a priniesli do studeného štadióna „Ducha človeka“. „Len tebe láska“ zapriali „Najkrajšie Vianoce“ a stále „Viac“ a hlasnejšie sa ozývala štadiónom „Veselá pesnička“. Pri „Tajnom milovaní“ Ivan skonštatoval, že „Ľudia nie sú zlí“ a na záver už len poslal všetkým okolo seba „Bozk“.

MG_3722

Ako perlička na záver vystúpil už náš kultový spevák, Richard Müller. Pred svojich fanúšikov sa dostal desať minút pred jedenástou hodinou večer. Jeho vystúpenie otvorili „Dve líšky“. Hudobníci  zoskupení okolo Richarda sa po muzikantskej stránke vyhrali už hneď v prvej skladbe. Richard všetkým  zaprial chvíle dobrého koncertu a následne na to odohral dve skladby z albumu „Z minulého storočia“. Nezabudlo sa ani na klávesáka Viliama Vitéza, ktorému sa hromadne blahoželalo. Stredajší koncert ukončil Richard Muellerskladbou „Štěstí je tak krásna věc“, počas ktorej sa na pódium dostavili aj ostatní účinkujúci a slová tejto piesne sa dali v hale priam až nahmatať. Takýto koniec sveta by pravdepodobne privítali mnohí z nás.

Napísala: Ľudmila Richnavská
Foto: Jana