Kraak & Smaak představí v Praze nové EP.

Nizozemské elektronické trio Kraak & Smaak přináší svým fanouškům po dvou letech nové skladby v podobě EP s názvem Scirocco. V rámci navazující tour zavítají také do Prahy, kde vystoupí 4. listopadu 2021 v kulturním centru Distrikt7. Jejich výbušnou kombinaci funku, popu a elektra odehrají v šestičlenné koncertní sestavě s vokalistkou Berenice van Leer. 

Kraak & Smaak se zformovali v roce 2003 jako producentský a dýdžejský projekt, který během následujících let vykrystalizoval také v regulérní koncertní kapelu. Originální a osobitý zvuk, skládající se ze směsi disca, funku, elektroniky, housu či jazzu, jim přinesl respekt napříč taneční scénou a festivaly jako Glastonbury, Exit nebo Coachella byly jen zlomkem z velkých akcí, kam je jejich sláva vynesla.

Po desce Pleasure Centre z roku 2019 přichází v září 2021 s novým EP Scirocco, které obsahuje šest skladeb. Všechny jako by byly poctou 70. – 80. létům, kdy vládly jemné syntezátorové melodie poháněné jazzovou energií, které někdy připomínají soundtracky z francouzské kinematografie té doby. Pod taktovkou Kraak & Smaak se však ke směsi pocitů nostalgie, napětí a touhy přidává i chuť tancovat, kterou se jim podařilo zakomponovat jako vždy naprosto dokonale. Kdo ale již některá z jejich živých vstoupení zažil, tak ví, že v playlistu pamatují téměř na všechny zásadní hity napříč kariérou.

Jako host vystoupí David Kraus se speciální koncertní show pouze pro tuto příležitost.

Kraak & Smaak [NL]
David Kraus
Vstupenky v síti GoOut 690 – 990 Kč
4. 11. 2021, 19:00
Distrikt7
Veletržní 61, Praha 7
www.distrikt7.cz

Zdroj: TS