V sedmdesáti letech hvězdami grimu a drillu? Pánové Pete & Bas míří do Prahy!

Britští hip-hopoví sedmdesátníci Pete & Bas, nad jejichž slovní kadencí žasnou všechny generace, přijíždí do Prahy. Albem Quick Little Mixtape otočili svět grimu a drillu naruby a i přes velmi velmi pokročilý věk se zařadili mezi hvězdy svého žánru. Jejich premiérová show v ČR proběhne 7. května 2022 v pražském klubu Distrikt7

 

Zrodila se hvězda. Žádný silný příběh ale nečekejte, tihle dva se jednoho dne potkali v obchodě, dali se do řeči, a zjistili, že by z toho mohlo být přátelství na věky věků.

Ani pohádku typu „z otce na syna“ zde nehledejte, konkrétně Pete, bývalý zaměstnanec státní britské pošty, se dostal k současnému rapu přes svou vnučku, která ho hlasitým poslechem rapové hudby v autě obtěžovala tak dlouho a často, až si řekl, že by to mohl zase zkusit. Slovíčko „zase“ odkazuje na jeho dřívější pokusy v osmdesátých letech, které ale měly hodně daleko do současných trendů a pravděpodobně ani nikde jeho skladby oficiálně nevyšly.

Basova minulost je zahalena tajemstvím a ani z rozhovorů se toho moc nedozvíte. Legenda ale praví, že byl učitelem klavíru a ke grimu ho přivedl jeden z jeho studentů. Ať už jsou jejich životní příběhy jakékoliv, tak setkání dvou gerontů, kteří vypadají jako vysloužilí hooligans Arsenalu, vyústilo v jeden nejzajímavější rapový projekt na britské scéně, který odsunul všechny standardy hudebního marketingu do autu. V letech 2018 – 2019 vydali několik hitovek (např. Shut Ya Mouth nebo Dents in a Peugeot), které jim prorazily cestu do nejposlouchanějších britských rádií a vytvořily základ jejich koncertů. V roce 2021 následovalo debutové album Quick Little Mixtape. Do Prahy tedy mají řádně nabito! Jako support pražského koncertu vystoupí domácí Tony P, Fuss a Dj BBB.

Pete & Bas [UK]
support: Tony P, Fuss, Dj.BBB
7. května 2022, 21:00
Distrikt7
Veletržní 61, Praha 7
www.distrikt7.cz
Vstupenky v síti GoOut

Zdroj: TS