Koncert Onsi Šalom a Tri Stromy piatok trinásteho vo Flame.

Piatok trinásteho. Neobyčajný deň. Čím? V piatok 13. 5. sa totiž pódium, steny i celý interiér hudobného podniku Flame Music Bar v Starom Meste pri SAV rozozneje tónmi dvoch bratislavských kapiel Onsi Šalom a Tri Stromy. Obe spája rockové zameranie s nádychom psychedélie a presne v tom duchu budú gitary či bubny chrliť tak jemné melódie, ako aj tvrdé riffy. Plné havranov, vírov, tŕňov, oblohy, svetla i tmy.

Koncert vo Flame bude pre Onsi Šalom špecifický ako rozlúčka s hrou v trojici. Premiérovo kapela predstaví nového člena, s ktorým chce prebádať nové dimenzie. Onsi Šalom nahrala koncom minulého roku EP Rose on the Moon. A ako uvádza, „Rose on the Moon je prvá štúdiová nahrávka Onsi Šalom, prvá ruža, ktorá vykvitla do ticha mesiaca.

ROTMcover2

Prvý kvet záhrady, ako predzvesť plánovaného albumu Záhrada Kol Mogan“. Počas vystúpení sa Onsi Šalom okrem prednesu vlastných skladieb s obľubou vydáva na dobrodružné improvizačné výlety.

Kapela Tri Stromy vznikla koncom roka 2014 v Bratislave ako projekt bývalých členov skupiny Rarely Smoking Ping Machine (RSPM). V hudbe Troch Stromov možno počuť prvky psychedélie, grunge i punku. V drvivej miere ide o piesne s vlastnými slovenskými textami, na druhú stranu v ich koncertnom sete nájdete aj skladbu skomponovanú na text zo zbierky Život je možný od významného slovenského básnika Rudolfa Juroleka, ktorý je pre gitaristu a speváka Juraja Podroužeka veľkou inšpiráciou. Aktuálnu zostavu pre Tri Stromy tvoria okrem Juraja ešte Danko Madarás (basa, spev) a Igor Sedlár (bicie). A ktovie, možno sa na koncerte ako hostia objavia aj ďalší členovia RSPM, aby si spoločne pripomenuli niektoré zo starších skladieb kapely :-) .

Tri Stromy foto
facebook.com/onsishalom
facebook.com/3stromy

Zdroj: FLAME Music Bar