Koncert, ktorý navštívila Majka z Gurunu.

Február v Žiline odštartovala skupina Puding Pani Elvisovej akciou, na ktorej svojej povesti najlepšej koncertnej kapely Slovenska rozhodne nič dlžná neostala. Okrem obľúbených hitov nechýbali tri zatiaľ nepomenované hudobné novinky, ale ani graffiti a zavítala dokonca Majka z Gurunu!

Druhý koncert svojej mesačnej šnúry po celom Slovensku odohral Puding Pani Elvisovej 1. februára vo vypredanom žilinskom Enjoy Clube spolu s ďalšími umelcami zapojenými do projektu Transform Today.

IMG_1028

Pod týmto heslom svojimi live vystúpeniami koncert ozvláštnila aj mladá dizajnérka Misha Chmelíčková a jeden z najrenomovanejších slovenských graffiti umelcov Animo.

Koncert svojou prítomnosťou poctila dokonca mimozemská návšteva – aj keď iba nakreslená na stenu klubu lepiacou páskou. „Postavičku som nazvala Saint Majka, je to niečo ako patrónka dnešného večera,“ usmieva sa multiumelkyňa Misha, ktorá Majku z legendárneho seriálu vytvorila technikou zvanou tape drawing.

IMG_1554

Atmosféru koncertu už tradične skvelých PPE okorenila svojimi obrázkami aj ako VJka: „Jednoduché, geometrické, trochu retro, to je pre môj štýl charakteristické. Moja tvorba má ľudí v prvom rade baviť, to je jej zmysel. Na každej akcii preto prekvapím niečím novým,“ sľubuje.

Animo svoje vystúpenie poňal doslova „site-specific“ a počas párty vytvoril veľkú grafiku, ktorá názvom „Enjoy“ odkazuje na samotný klub a čas, ktorý si v ňom ľudia užívajú. „Je to nový, zvláštny pocit tvoriť pred publikom či vidieť svoju tvár na plagátoch veľkej kampane. S myšlienkou kráčať s otvorenou mysľou a meniť svoju budúcnosť sa však plne stotožňujem,“ konštatuje streetartista známy maľbami originálnych postavičiek.

IMG_1479

Po predskokanovi DJ Stroonovi sa o prekvapenie večera postaral samotný Puding Pani Elvisovej, ktorý v rámci takmer dvojhodinovej show odohral nielen svoje najväčšie hity, ale aj tri nové tracky zo zatiaľ nevydaného albumu.

Názvy zatiaľ majú len pracovné,“ prezradila speváčka Slivka. Burácajúcemu publiku to však nevadilo ani v najmenšom a na prasknutie plný klub všetky novinky ocenil búrlivým potleskom.

IMG_1377

Nenechajte si ujsť ďalšie koncerty v Trenčíne, Košiciach, Poprade a Prievidzi. Viac informácií nájdete na interaktívnej microsite www.transformtoday.sk.

Zdroj: Transform Today