Koncert džezového ansámblu mladých talentov a skúsených džezmenov – Nedeľa 11.10 o 20:00 v DK Lúky v Petržalke.

Už túto Nedeľu 11.10 sa uskutoční výnimočný koncert na ktorom zahrajú študenti hudby z VŠMU a traja skúsení džezoví muzikanti: Pavol Bodnár, Štefan (Pišta) Bartuš a Marián Ševčík.

Na koncerte sa predstaví muzikantský ansámbel talentovaných mladých hudobníkov, ktorých nezaujíma len hudobná interpretácia ale aj niečo viac – muzicírovanie a tvorba.

Koncert je totiž vyvrcholením tvorivých hudobných dielní, ktoré sa konajú prvý a druhý októbrový víkend pod vedením Pavla Bodnára, Štefana Bartuša a Mariána Ševčíka.

foto dielne

Na dielňach, zameraných primárne na džezový repertoár sa študenti oboznámili s možnosťami tvorivých prístupov k interpretácii hudobných skladieb, možnosti vlastného spôsobu dotvárania hudby, improvizácie a takisto s procesom tvorby hudobných diel.

Na koncerte zaznejú skladby od Milesa Davisa, Herbieho Hancocka, Dave Brubecka, Cole Portera a ďalších, a to v špeciálnej podobe – dotvorené práve džezovým ansámblom.

Na koncerte vystúpia lektori dielní a študenti hudobných odborov VŠMU:
Stanislav Masaryk – trumpeta
Vladimír Češek – trumpeta
Barnabáš Kollárik – altosaxofón
Alen Petras – gitara
Tereza Vyvijalová – klavír
Ján Kružliak – husle
Daniel Herich – husle
Pavol Bodnár – klavír
Stefan Bartuš – kontrabas
Marián Ševčík – bicie nástroje

Tvorivé dielne zorganizovalo občianske združenie Hudba ako most vďaka podpore Nadácie Tatra Banky a programu Viac umenia. 

Vstup na koncert je voľný.
Po koncerte Vás pozývame na malé občerstvenie.

plagat koncert2

Zdroj: KZP