Karin Ann boduje v nomináciách na Ceny Anděl a predstavuje nový singel ‘she’, ktorým štartuje najväčší projekt a rok svojej doterajšej kariéry

Slovenská speváčka Karin Ann má pred sebou prelomový pracovný rok, v ktorom ju čaká nielen jej doposiaľ najrozsiahlejší projekt, ale i ďalšie dôležité okamihy. Novú éru svojej tvorby oficiálne štartuje v týchto dňoch prostredníctvom singla s názvom „she„.

‘she’ – audiovizuálna personifikácia slobody v jej plnej kráse

Karin Ann otvára rok 2024 skladbou ‘she’. Nový singel je prvou ochutnávkou z jej rozsiahleho pripravovaného projektu, ktorý predstaví v tomto roku pod krídlami labelov 3am Records / PIAS.

‘she’ symbolizuje tajomnú postavu nezávislú od názorov iných a oddanú autenticite vo svete, v ktorom je osobná identita dôležitejšia než uznanie zvonka.

Myšlienka skladby, ktorá personifikuje slobodu v jej plnej kráse, ožila v animovanom lyric videu z dielne amerických umelkýň Kate Biel (kreatívna réžia lyric videa) a Dessie Jackson (animácia a réžia lyric videa).

Kvôli mojej insomnii mávam bezsenné noci a vtedy často píšem nové texty. V jednu takú noc prechádzajúc si poznámky v mobile, som narazila na vetu, ktorá vo mne zapálila iskru inšpirácie. Väčšina mojich songov znie skôr smutne alebo melancholicky, ale tento konkrétny text bol iný. Písanie veselých skladieb vnímam ako výzvu, takže ‘she’ a tvorba tejto postavy mi umožnila preskúmať novú hudobné teritóriá,“ spomína Karin na vznik skladby.

„Detaily mojich songov nezvyknem vysvetľovať do hĺbky; namiesto toho oveľa radšej nechávam ľuďom priestor, aby si v nich našli svoje vlastné myšlienky a stotožnili sa s nimi podľa ich vlastného života,” hovorí Karin Ann.

Pod ochrannými krídlami hviezdnej produkcie v Los Angeles

V skladbe ‘she’ počuť tiež vokály dnes už stáleho amerického spolupracovníka Karin Ann, multiinštrumentalistu, speváka, skladateľa a producenta Benjamina Lazara Davisa, ktorý je zároveň pod singlom podpísaný ako producent. Koproducentom piesne je legenda amerického hudobného priemyslu Randy Jackson, ktorý je jedným zo zakladajúcich členov poroty šou American Idol (pôsobil v porote American Idol v rokoch 2002-2013). Na produkcii sa podieľali tiež americký gitarista Will Graefe a americký producent a zvukový inžinier Luke Moellman.

Karin Ann a jej raketový štart

Karin Ann vzbudzuje čoraz väčšiu pozornosť vďaka raketovému rastu jej kariéry. 21-ročná speváčka od vstupu na scénu v roku 2020 do dnešného dňa zaznamenala viac ako 11 millión digitálnych streamov a vyše 180 000 followerov na sociálnych sieťach. V roku 2021, iba rok po debute, sa zapísala do histórie ako prvá spomedzi slovenských umelcov, ktorú spoločnosť Spotify obsadila na svoj kultový billboard na Times Square v NYC. Za necelé štyri roky na scéne stihla odohrať koncerty s Imagine Dragons, LP (Laura Pergolizzi), YUNGBLUDom, Alfiem Templemanom, My Chemical Romance, Paris Paloma či poľskou hviezdou Sanah. Získala si pravidelné miesto v éteri britského BBC Radio 1 a MTV a na stránkach magazínov Forbes, Vogue, Vanity Fair, Marie Claire, či ELLE, ktoré zaujala svojou hudbou, originálnym imidžom i podporou genderovej rovnosti, duševného zdravia a ľudských práv s dôrazom na práva žien a LGBTQ+ menšiny.

Karin Ann dnes

Aktuálne žije a tvorí prevažne v americkom Los Angeles. Popri hudbe sa venuje aj herectvu, v roku 2023 stvárnila jednu z postáv v očakávanom britsko-izraelskom seriáli Tetovač z Auschwitzu (The Tattooist of Auschwitz), ktorého svetová premiéra je naplánovaná na máj tohto roka. Zatiaľ čo v Európe potvrdzuje svoje meno ako ikona Generácie Z, v USA zbiera prvé úspechy na koncertných pódiách v New Yorku a v Los Angeles a jej videoklipy bodujú na prestížnych medzinárodných filmových festivaloch v Európe i v zámorí.

V roku 2024 absolvuje viacero dôležitých podujatí v USA, počnúc februárovým newyorským Fashion Weekom, marcovým filmovým a hudobným festivalom South by Southwest v texaskom Austine a jarnou sériu šou vo vybraných amerických mestách v rámci medzinárodnej koncertnej platformy SoFar Sounds. Na domácej európskej pôde v týchto dňoch boduje v Českej republike v nomináciách na hudobné ceny Anděl v kategórii Videoklip roka s videoklipom a stranger with my face, ktorý mal premiéru na vlani jeseň a získal ocenenia na viacerých svetových filmových festivaloch.

Prehľad medzinárodných ocenení videoklipu a stranger with my face:

Instagram | TikTok | YouTube | Spotify

Zdroj: TS
Zdroj fotografie: Cameron Lindfors