Kapela Verdikt Znie predstavuje nový klip o nerestiach.

Mladá slovenská post-grungeová kapela Verdikt Znie prináša odkaz, v ktorom sa na životnom rázcestí môže ocitnúť každý. Posolstvo podčiarkuje videom s abstraktným obrazom života fiktívnej postavy, ktorá nás má priviesť k myšlienke, aby sme svoje neresti držali pod kontrolou.

Videoklip k novému singlu vznikol pod taktovkou Františka Szöke a Filipa Pokorného. Ako Filip prezrádza, už samotné pôsobenie kapely počas roka bolo kľúčové. „Ešte pred vymýšľaním námetu klipu sme začali hrávať koncerty v maskách a v tomto období tiež vznikla pieseň „Závislosť je smrť“. Na základe textu a našich masiek potom spontánne vznikol nápad, ktorý sme spoločne vymýšľali, celá kapela spolu s režisérom Františkom Szöke v jeden chladný večer,“ vysvetľuje Filip.

Videoklip vznikol počas trojdňového natáčania v bratislavskom klube British Rock Stars, v izbe speváka Filipa Pokorného a v rakúskom Hainburgu na moste cez Dunaj. „V Rakúsku sme natáčali v jednu peknú neďelu a na moste okolo nás celkom často chodili rodinky na bicykloch. Ich prekvapivé výrazy boli celkom zábavné. Taktiež na nás raz za čas nejaké auto zatrúbilo, asi len na pozdrav. Po natáčaní v Britishi mala večer partia Britov súkromnú párty. Na našich maskách sa celkom pobavili. Radšej som sa šiel zo sukne prezliecť, aby nevznikli zbytočné nedorozumenia,“ prezrádza Filip zážitky z natáčania.

Filip Pokorný: „Text je o nerestiach – vášňach, ktoré sú zlozvykmi.“

Pod novinkou je podpísaný slovenský text, v ktorej kapela prináša sound ovplyvnený 90. rokmi, grungom, punkom či nu metalom. Podľa frontmana Verdikt Znie charaktery postáv v skladbe sú založené na pojmoch „Bolesť, Sex, Závislosť a Smrť“ reprezentujúce neresť – vášeň, ktorá je zároveň zlozvyk. Ich spoločný príbeh dotvára obraz k piesni Závislosť je smrť. „Klip je abstraktným obrazom života závisláka, ktorý sa nevie nabažiť svojej vášne, svojej neresti – svojej drogy. V klipe ho prenasleduje kat, jeho vlastný kat, ktorý s ním síce aj zažúruje, ale v konečnom dôsledku nemá iné úmysly len ho zničiť. Klip je teda obraz boja závislého jedinca a jeho vlastnej temnoty a paranoje,“ dodáva Filip o bezhlavom oddávaní sa vášňam, ktoré sa môžu stať osudnými, ak ich človek neudrží na uzde.

O mixáž a mastering nahrávky sa postaralo bratislavské profesionálne štúdio TC Lemons. Produkciu mal na starosti Filip Pokorný.

Rok 2017 prinesie nový album

Ako Filip prezrádza, nový rok 2017 sa bude niesť najmä v znamení dokončovania nového albumu. V úvode nadchádzajúceho roka má kapela tiež v pláne nakrúcanie nového videoklipu z nahrávania singla v štúdiu TC Lemons a v jeho závere chystá jesenné turné. Verdikt Znie môžeme vidieť okrem turné aj na letných festivaloch na Slovensku a v Česku.

 

Facebook: https://www.facebook.com/verdiktznie
Soundcloud: https://soundcloud.com/verdiktznie

Zdroj: PR