Kapela Verdikt Znie ponúka balíček spokojnosti v komixovej novinke.

Bratislavské post-grungové zoskupenie Verdikt Znie prikladá ruku k dušičkovo-helloweenskej sezóne a predstavuje maskovaný, komixovo ladený videoklip k ich piesni -Balíček spokojnosti. Melancholická skladba odráža obraz dnešnej doby, v ktorej sa ľudia čoraz častejšie dostávajú do psychických úzkostí. Odpoveď často nachádzajú zabalenú v “balíčku spokojnosti”. Spevák Filip Pokorný približuje myšlienku: “Je to asi najdivnejšie obdobie dušičiek v mojom živote. Cítim, ako si táto nepríjemná doba vyberá daň na psychike, či už mojej, alebo ľuďí okolo mňa. Myslím, že je to kvôli neistote, ktorú cítime. Presne o tejto neistote a podvedomom strachu je aj táto pieseň.”

Napriek vážnej téme je videoklip braný s dávkou humoru a nadhľadu. Pokorný si v klipe zahral všetky postavy. Neváhal sa prezliecť za ženu, či vyholiť si stred hlavy na štýl Keitha Flinta z kapely Prodigy. Videoklip vznikal počas prvej vlny karantény a bol natočený po domácky, pred zeleným plátnom. “Spomedzi všetkých rekvizít som sa najviac zabavil s konfetami, ktoré v klipe vystrelím z plastovej flaše na začiatku posledného refrénu. Ešte pár dní po natáčaní boli farebné konfety po celej izbe, v oblečení, v posteli, všade” s úsmevom dodáva frontman kapely, ktorý zastrešil klip od samotného natáčania, až po finálny strih.

Tak ako videoklip, aj samotná nahrávka, mix a mastering skladby Balíček spokojnosti vznikali DIY spôsobom v réžii Pokorného. Pieseň Balíček spokojnosti je titulná skladba čerstvo vydaného albumu s názvom 20102020. Kapela započala nahrávanie albumu v roku 2014, ale po turbulentom období v kapele sa nahrávanie odložilo na neurčito. Nahrávka tak bola rozpracovaná niekoľko rokov a až rok 2020 dal kapele príležitosť ju dokončiť. Zvyšok nahrávania prebiehal na ďiaľku tak, že si členovia kapely posielali po domácky dohraté party medzi sebou. Verdikt Znie sa skladá z členov Adam Šamaj (gitara), Matej Piliar (basgitara), Michal Goňa (bicie) a Filip Pokorný (gitara, spev).

Album 20102020 vychádza čoskoro digitálne na všetkých streamovacích platformách. Prvý dlhohrajúci album Verdiktu Znie obsahuje prierez desiatich rokov fungovania kapely v podobe dvadsiatich skladieb. Staršie piesne prešli novým masteringom a tak si ich poslucháči môžu vychnutnať v hutnejšom zvuku.

Verdikt Znie môžte sledovať na:
https://www.instagram.com/verdiktznie/
https://www.facebook.com/verdiktznie/
https://www.youtube.com/channel/UCs-ayRLKogEBLA3wVv490YQ

Zdroj: TS