MindSpy: Vypočujte si slovenskú kapelu s americkým spevákom.

MindSpy je partia vyhratých muzikantov, ktorí poznajú čaro garáže, klubové koncerty a uznávajú grunge, rock, punk a deväťdesiate roky. Za rok napísali Pavel Kernaševič (bicie), Jaro Lozák (gitara), Vlado Seman (basgitara) a Kevin Macke (spev a gitara) viac ako dvadsať piesní, z ktorých teraz zostavili EP Bite My MindSpy.

Na anglické skladby slovenských muzikantov sme si už za tie roky zvykli, no v prípade MindSpy je to predsa len niečo iné. Hlasom tohto nového projektu je rodák z New Jersey Kevin Macke a je to sakramentsky počuť.

MindSpy_1

„Napísali sme naozaj veľa materiálu za rok fungovania a nezažili sme moment, aby sme si povedali „Táto vec je nahovno“. Možno sme len boli slušní voči sebe, keďže sa všetci podieľame na písaní našej muziky, alebo sme si mysleli, že to čo hráme je dobré. Muzika by mala byť v prvom rade zábava. Preto naše pesničky hráme nejaký čas a pokiaľ nás to baví, tak s nami ostanú,“ približuje atmosféru v kapele spevák a gitarista Kevin Macke.

Samotné EP Bite My MindSpy obsahujúce skladby Passionless Poison, Bite My Mind In Two, I Will Rise, The World Is Open And For Sale a In A Moment, je reprezentatívnou vzorkou hudobného rozpätia tejto úderky z Prešova, ktorá ho pokrstí 24. októbra v domácom klube Wave. Práve túto zostavu skladieb si vybrali členovia kapely na základe toho, ktoré sa im páčia. „Ide nám aj o to, aby si ľudia všimli, že nehráme len jeden štýl,“ dodáva spevák. Samotná pestrosť tvorby MindSpy vychádza z hudobného cítania jej členov a z toho, v akých kapelách pôsobili pred tým. „Máme punkového bubeníka, ale hrá rôzne štýly. V základe ide o to, že keď sa dá dokopy partia hudobníkov, každý si prinesie svoje vplyvy. Z tohto mixu si vezmeš to najlepšie. Na EP sme dali päť skladieb, ktoré sa nám páčia,“ priznáva Kevin Macke.

krst picture

Kapela svoj výber rozposlala svojim priateľom, aby získali spätnú väzbu na tieto skladby. Potvrdilo sa im staré známe porekadlo „Sto ľudí, sto chutí“. Spevák ich dokonca vzal so sebou do Ameriky, kde trávil čas so svojimi starými priateľmi z New Jersey. „Pustil som ich mojim kamarátom, s ktorými sme vyrastali a počúvali rovnakú muziku. Ich reakcia bola naozaj pozitívna. Každému sa páčili rozdielne skladby, čo je pochopiteľné, keďže každý má svoje hudobné chute. Niektorí mi vraveli, že mám prísť do Ameriky, že tu budeme úspešnejší, ale popravde kto vie. Ja som iba rád, že sa tie skladby páčili,“ spomína líder kapely.

tracklist

Debutovým singlom bude pesnička The World Is Open And For Sale, ktorú si vybralo lokálne rádio a hudobníci k nemu pribalia ešte skladbu In A Moment, pretože sa im to takto páči. EP je možné vypočuť si už pred samotným vydaním na soundcloude a bandzone.cz. Ako však kapela znie naživo a aké má ďalšie skladby v repertoári zistíte už túto sobotu na ich krstnom koncerte v prešovskom Wave Clube.

cover

Zdroj: Edo Kopček, PR manažér MindSpy.
Foto: archív MindSpy