KAPELA TALKSHOW PREDSTAVILA VIDEOKLIP KU SKLADBE BONES.

Slovenská kapela Talkshow má za sebou offline aj online premiéru nového videoklipu ku skladbe Bones. Jednozáberový videoklip vznikol v spojení s filmárskou dvojicou Gregor Valentovič a Anna Smoroňová a pozrieť si ho môžete na webe redbull.sk. Bones je prvým singlom z nového EP Epic, ktoré vzniklo v Red Bull Studios v Amsterdame, kde si kapela vyskúšala svoje prvé nahrávanie v zahraničí.

EP je celkovo ladené ako príbeh, pesničky na seba nadväzujú a predstavujú jednu etapu života. Najvýraznejšou je práve skladba Bones: „Je o láske a sklamaní z nej. Nechceli sme však ísť tradičnou cestou zobrazenia odcudzenosti dvoch hrdinov. Preto sme sa rozhodli pre iné poňatie príbehu. Po tragickej udalosti, ktorá vzťah rozdelila, sa musí chlap potácať každodenným životom, minulosť ho však dobieha na každom kroku. Aj napriek ťažkej ceste hrdina na konci zisťuje, že životom možno nebude putovať úplne tak sám,“ približuje dej Andreas Imrich. „Je to naša najosobnejšia a najintímnejšia skladba, akú sme doposiaľ nahrali. Bones (Kosti) je metafora na krehkosť a zraniteľnosť každého jedného z nás, a zároveň aj reminiscencia na stratu milovanej osoby. S vokálmi na tejto skladbe nám pomohol Jožko Rezník z Walter Schnitzelsson,“ dopĺňa.

Kapela na príprave albumu spolupracovala s ľuďmi z rôznych krajín, ako Island, Anglicko, či Izrael a hlavná časť nahrávania prebiehala v Holandsku. „Bola to celkom dlhá cesta, ale konečne máme EP v rukách. V Red Bull Studios sme mali vynikajúci servis, a hlavne sme dostali aj trošku iný pohľad na nahrávanie. Myslím, že tie skúsenosti, ktoré sme nadobudli, sa nám osvedčia aj do budúcnosti,“ zhodnotil Andreas.

RED BULL STUDIOS

Red Bull Studios sú kreatívne priestory vo svetových metropolách, ktoré sú venované hudbe. Štúdiá podporujú hudobníkov naprieč celým spektrom žánrov a štýlov a poskytujú im prístup k najmodernejším nahrávacím zariadeniam. Špičkovo vybavené profesionálne štúdiá v New Yorku, Amsterdame, Londýne, Berlíne, Los Angeles, Aucklande, Kapskom Meste, Paríži, Sao Paule a Tokiu ponúkajú kapelám a hudobníkom z celého sveta možnosť nahrať plnohodnotný album, vrátane proma či videoklipu. Viac info na redbullstudios.com.

Zdroj: Rebull