Kapela Instinct predstavuje svoj prvý letný singel!

Pre pozitívny letný song sme sa rozhodli okamžite vo chvíli, keď sme od jedného z našich textárov, Michala Karvaya, dostali tento text. Naviac ako ukázali minulé roky, každé leto si nejakú takúto skladbu žiada. Takéto pesničky sa skladajú prakticky samé.

Stačí si párkrát prečítať text a hneď vám v hlave vznikne melódia, ktorej sa nezbavíte, ani keby ste chceli. A presne tak to bolo aj s Albumom. Prišli sme do skúšobne, začali hrať a za dve hodiny boli základy na svete. Potom už stačili „len“ asi 3 ďalšie verzie (z toho posledná sa ladila ešte priamo v štúdiu pri nahráváni) a výsledok si môžete vypočuť sami. Okrem Albumu ešte o pár dní pustíme do sveta ďalšie dve skladby pod rovnakým masteringom.

https://www.youtube.com/watch?v=hyUslGAst2Q

No a čo ďalej? Možno nejaký klip, novú webovú stránku, pár fotiek a po letnom hraní na Rock For People sa opät zavrieme do skúšobne, aby sme sa na jeseň mohli znovu vrátiť na pódia s novým hudobným arzenálom.

Biografia kapely

Kapela Instinct vznikla na prelome rokov 2011 a 2012 v Prahe vďaka prostým inzerátom na hudebnom portále. Aj napriek tejto náhodnosti vytvorili chlapci ucelenú kamarátsku partu, ktorá tvorí základ dobrej atmosféry pre ich tvorbu. Od svojho založenia už majú na svojom konte viac než 25 koncertov vrátane tak veľkých pódií ako je pražské Rock Café alebo Český pivný festival.

kapela Instinct

Prepracovali sa od malých rozbitých zdielaných skúšobní ku svojej vlastnej a tiež už stihli vymeniť 4 basákov! :) Za zlomový sa dá považovať koniec roka 2013. Jednak sa zostava rozširuje o klávesy, ale hlavne Instinct víťazí v súťaži kapiel Starter LIVE, čím získáva hrací čas na známom festivale Rock For People a predovšetkým poriadnú porciu motivácie k ďalšiemu tvoreniu. Tá sa prejavila hneď v následujúcom štvrťroku, ktorý chlapci čiastočne strávili v štúdiu 3Bees, kde vznikli prvé tri štúdiové skladby, ktoré práve v týchto dňoch mieria do internetového éteru.

Zostava:
Lukáš Ciho – spev
Miro Maršík –  elektrická gitara, sólová gitara
Martin Přibyl – akustická gitara, elektrická gitara
Ondřej Simon – bicie
David Igaz – klávesy

www.facebook.com/instinctband
wwwbandzone.cz/instinct
https://www.youtube.com/watch?v=PjhCQYvEBK0
https://www.youtube.com/watch?v=hyUslGAst2Q

Zdroj: LIVEMUSIC.sk team