Kapela INSTINCT zverejnila nový singel aj s videom.

Kapela INSTINCT zverejnila svoj siedmy singel Človek aj spolu s lyric videom. Skladba vznikla na album ako posledná a podľa členov kapely je určite najsilnejšia z celého albumu.

„Keď som si prečítal text Ľuboša Zemana, hneď ma zaujal, pretože som v ňom cítil niečo silné, niečo, čo by sa mali ľudia dozvedieť, pretože v ňom bolo toľko pravdivých myšlienok, nad ktorými by sa mal každý zamyslieť“, hovorí gitarista Miro Maršík.

„Když jsem přišel do studia a poprvé slyšel refrén Človeka, který kluci s producentem přes dopoledne rozpracovali, moje první slova byla: tohle bude poslední a nejlepší skladba na albumu“ dodáva bubeník Ondřej Simon.

Pieseň bola tentokrát vyprodukovaná v pražskom štúdiu Rooftop, kde členovia kapely dlhodobo žijú, v spolupráci s producentom Ondřejom Žatkuliakom.

honza.hadraba10@gmail.com

„Vďaka singlu Človek sme spoznali skvelú ženu plnú optimizmu, ktorá bojuje s rakovinou a je jasným prikladom výroku:  Žiješ len raz, nech to má spád. A aj cez všetky prekážky bojuje, žije naplno, smeje sa a je plná optimizmu a je pre nás veľkou inšpiráciou. Pri počúvani tejto piesne ma napadlo, že nám raz písala ako jej naša hudba pomáha v boji so zákernou chorobou. Rozhodli sme sa preto s chlapcami, že ju jedeň deň prekvapíme a vezmeme spolu s nami na festival, kde sme vtedy hrali, aby s nami prežila jeden deň“,  spomína spevák Lukáš Ciho.

Kapela Instinct minulý rok vydala svoj debutový album Na inzerát a uskutočnila svoje prvé samostatné turné na Slovensku a v Prahe. Na scéne je už 6 rokov a tvoria ju dvaja Slováci a dvaja Česi. Medzi  ich najznámejšie piesne patria skladby Na život a na smrť, Medzitým alebo Zlodej slnečníc.

Zdroj: TS