Kapela Avenue – Na Kráľovej holi.

Muzikanti z kapely Avenue, Peter Šimko spolu s producentom Dominikom Greinerom zverejnili svoju verziu piesne Na Kráľovej Holi. Hlavným motívom je reakcia na súčasnú spoločenskú situáciu a každodenné vyhrotené medziľudské vzťahy, ktoré eskalujú hlavne na sociálnych sietiach.

„Aranžom tejto piesne, ktorú snáď netreba ani predstavovať, sme chceli odkázať toto: Nech už je dnes spoločnosť akokoľvek zlá, chamtivá a arogantná, jediná možnosť ako ju zmeniť, je uvedomiť si, že kto mečom bojuje, mečom aj padne“… Do najväčšieho dedičstva Slovenskej hudobnej kultúry sme preto zakomponovali prvky národnostných menšín – Rusínske, Maďarské ale aj Rómske „…  

Na piesni sa podieľali zaujímavé aj menej známe mená zo slovenskej hudobnej scény. Na bicie si zahral Peter TEO Heriban – bývalý ex bicista kapely Billy Barman. O perkusie sa postaral a vokály naspieval Ján Kapusta mladší – syn speváka kapely YPS, ktorý sa preslávil piesňou Mama kúp mi röntgen.  

Producent a klavírista Dominik Greiner, ktorý hudobne spolupracoval s menami ako Marek Rakovický, Milan Lieskovský, Svetlanna, Hex je spoluautorom aranžu piesne. Postaral sa o back vocals, basovú gitaru a ostatné ľudové nástroje. Na husle si zahral Zsolt Cifra. Mix piesne šiel pod taktovkou spomínaného uznávaného hudobníka Mareka Rakovického z Lavagance štúdia. Pieseň zaspieval Peter Šimko, ktorý je okrem iného aj slovenský architekt. Navrhoval stavby ako Petržalka City 2, Miletičova 60 a ďalšie.

Zdroj: TS