Juraj Kupec poslal do života svoj prvý sólový album “SOM TO JA” a do rádií posiela nový singel Všetko je ako má byť!

Známy slovenský spevák, gitarista, skladateľ a hudobný producent Juraj Kupec po takmer dvojročnej intenzívnej práci v štúdiu Kupec Records, vydal svoj debutový “sólo” album “Som to ja” Na albume, ktorý vznikal v spolupráci s hudobným producentom Jožkom Šebom sa Juraj prezentuje prvýkrát výrazne aj ako spevák. Do života album uviedol na koncerte v Rock Café Bratislava 20.5.2016. Krstným otcom albumu sa stal známy slovenský textár a básnik Kamil Peteraj. Na pódiu album pokrstil dobrým slovom.

“Juraja som spoznal už v 80tych rokoch cez kapelu Konvoj, vtedy ma prekvapil prvýkrát. Potom to bolo s kapelou Atak a tretím prekvapením je pre mňa tento album. Juraj je srdciar. Jeho hudbe verím. Je to hudba, ktorá má srdce, šťavu a je pre Juraja a všetkých zúčastnených určitou satisfakciou. Mám Juraja a jeho hudbu veľmi rád. Želám albumu, aby sa páčil kždému minimálne tak, ako sa páči mne. Je úžasný, uveriteľný a dotkne sa priamo vášho srdca…,”  povedal o albume a Jurajovi Kupcovi krstný otec albumu, Kamil Peteraj.

Ako druhý singel z albumu Juraj vybral skladbu Všetko je ako má byť.

Album predstavuje 12 nových autorských skladieb. Na ich nahrávaní sa podieľali Jurajovi hudobní priatelia a dlhoroční spolupracovníci : Stanko Kociov (bicie), Daniel Urban (basova gitara), Matej Mikloš (klávesy), Martin Gašpar (basová gitara) a Igor Ajdži Sabo (bicie). Texty na album napísali vekovo aj profesionálne rôznorodí textári: Kamil Peteraj, Monika Hajšová, Sima Martausová, Ivanovi Hoffman, Peter Papš, Rudo Rusiňák, Laco Ontoko a Ján Medvec.

Juraj Kupec má na konte spoluprácu s poprednými interpretmi českej i slovenskej hudobnej scény (No name, Jana Kirschner, Peter Cmorik, Pavol Hammel, Tublatanka, Peter Lipa, Andrej Šeban, Lenka Filipová a ďalší). Je niekoľkonásobným držiteľ ocenení : Producent roku a Zvuk roku. Za zvuk a ako producent roka dostal tieto ceny: Producent roka 2000 ( No Name – Počkám si na zázrak), Zvuk roka 2000 ( Andrej Šeban – Bezvetrie), Zvuk roka 2001 (Peter Lipa – …v najlepších rokoch), Zvuk roka  2002 (Jana Kirschner – Pelikán), Zvuk roka 2003 (Jana Kirschner – Veci čo sa dejú), Producent roka 2003. remake hitu Money Factor – Vráť trochu lásky medzi nás, Zvuk roka 2005 (Peter Lipa – Lipa spieva Lasicu), Zvuk roka 2006 (Peter Cmorik – Nádherný deň), a ako autor cenu za skladbu Dážď (najúspešnejšia pieseň roka 2006).

juraj_kupec_krst

Aktuálne koncerty :

10.6.2016 – Blue Note –  Nové Mesto nad Váhom
17.6.2016 – Váhovce štadion

Zdroj: pro:messa