Jubilejný 20. ročník festivalu Let It Roll je za dverami

Už len niečo vyše 2 týždňov ostáva do vypuknutia festivalu Let It Roll 2022. Značka Let It Roll tento rok oslavuje 20. výročie svojej existencie a festival sa po nútenej pandemickej pauze tento rok vracia vo formáte, na ktorý sú jeho fanúšikovia z predošlých rokov zvyknutí.

Začiatkom augusta 2022 sa v srdci Českej republiky odohrá najväčší drum & bassový festival na svete za účasti desiatok zahraničných aj domácich DJs, a tisícov fanúšikov z celého sveta. Aktuálne správy tiež naznačujú, že fanúšikov čaká najväčší Let It Roll v histórii s rekordnou návštevnosťou. Dokonca sa začíná hovoriť o možnosti, že sa festival, ktorý v priebehu rokov stabilne rástol a niekoľkokrát z toho dôvodu menil miesto svojho konania, poprvýkrát v rámci svojho fungovania na milovickom letisku vypredá. Podľa vyjadrenia organizačního týmu je táto možnost reálne v hre, predevšetkým z dôvodu zachovania pohodlia návštevníkov vo festivalovom areáli.

Okrem nabitého hudebného programu, ktorému kraľuje vystúpenie legendárnej austrálskej kapely Pendulum LIVE a DJ sety popredných mien žánru ako Dimension, Hybrid Minds, Sub Focus či Wilkinson, festival ponúkne taktiež bohatú škálu sprievodných aktivit. V čele týchto aktivít je hudobná konferencia Beats Evolution Conference, behom ktorej sa fanúšikovia môžu tešiť na zaujímavé diskusné panely a rozhovory s umelcami, bližšie zoznámenie s ekologickým programom festivalu či vedomostný DNB kvíz. Festival taktiež návštevníkom ponúkne možnosť vyskúšať si v areáli rôzne netradičné športy a mnohé ďalšie atrakcie.

Vzhľadom ku skúsenostiam z minulosti a aktuálnej situácii sa organizátori taktiež pripravujú na prípadné nepriaznivé povetrnostné podmienky, predevšetkým extrémne teplo a sucho. Jednou z nejdôležitejších noviniek v tomto ohľade je príprava a konštrukcia unikátného systému vodného poriadku pre tohtoročný festival. Zároveň sú podľa informácií usporiadateľov v pláne aj novinky spojené s technickým zázemím festivalu či záchody v kempoch aj v areále.

S blížiacim sa konaním akcie taktiež organizátori na sociálnych sieťach pravidelne zverejňujú bližšie informácie k ďalším aktivitám, na ktorých pracujú v spojení s festivalom. Mimo iného sa jedna o unikátny ekologický program Rollin’ Green, zbrusu nový ambassadorský program v spolupráci s vybranými umelcami, či charitativný program Rollin’ Charity.

Festival Let It Roll 2022 sa koná 4. augusta až 6. augusta 2022 na Letisku Milovice. Bližšie informácie o festivale nájdete na webe letitroll.cz či na profiloch festivalu na sociálnych sieťach.

Zdroj: TS