John Mayall bude v Arše oslavovať s návštevníkmi!

Blíží se oslava Mayallových osmdesátin s koncertem. Pořadatelé vyzývají: „Přineste Johnovi dárek!“ V pražské Arše také pořadatelé oznámí první kapely letošního festivalu Trutnoff Open Air.

Neobvyklý koncert se uskuteční tuto neděli 16. února v pražském Divadle Archa pod názvem „Trutnoff in Archa“. John Mayall sem přijede oslavit osmdesáté narozeniny. Oslavu připravili pořadatelé trutnovského Woodstocku, který je známý svoji specifickou atmosférou. Tu se pokusí přenést i do divadelního prostoru Archy. Oslavu ve foyer divadla před začátkem koncertu zpestří předkapela Marta a Rasputin. „John bude oslavovat společně s návštěvníky a bude se mezi nimi volně pohybovat. Nikde nebude zalezlý. Před i po koncertě bude také podepisovat své desky a fotky,“ upřesňuje Martin Věchet alias Geronimo. Každý tak bude mít možnost se s oslavencem setkat a osobně Johnu Mayallovi pogratulovat. Pořadatelé z Geronima vyrobili oslavenci dárek, který mu předají během koncertu. Vyzývají i ostatní, kteří se na koncert chystají: „Přineste i Vy Johnovi dárek!“ Organizátoři Mayallových narozenin jsou i pořadateli nejstaršího hudebního festivalu v zemi a na koncertě v Arše oznámí první jména letošního Open Air Festivalu Trutnoff, včetně jedné z hlavních kapel.

mayall

„S oslavou a koncertem Johnových osmdesátin se pokusíme do divadelního prostoru přenést charakteristicky spikleneckou a přátelskou atmosféru festivalu,“ říká k tomu zakladatel prvního porevolučního open air festivalu v zemi Martin Věchet. Právě John Mayall svým bratislavským vystoupením v roce 1986 motivoval Martina Věcheta ke vzniku trutnovského Woodstocku, kde i v létě loňského roku vystoupil. „V předvečer festivalového koncertu slovo dalo slovu a v lokále jsme se s kapelou domluvili, že Johnovi v Praze připravíme narozeninový večírek. Je to vlastně samozřejmost, uspořádat osmdesáté narozeniny s koncertem tomu, jenž inspiroval vznik festivalu a nepřímo stál u jeho zrodu,“ uvádí zakladatel Open Air Festivalu Trutnoff Martin Věchet alias Geronimo.

„Na koncert v Praze se i s kapelou po velmi vřelém přijetí na trutnovském festivalu loni v létě moc těšíme,“ vzkazuje před oslavou v Arše spolubojovníkům několikaletý zapřisáhlý abstinent John Mayall.

Na koncertě a večírku spojeném s oslavou narozenin Johna Mayalla v neděli 16. února v pražském Divadle Archa pořadatelé Open Air Festivalu Trutnoff oznámí i první jména letošního trutnovského Woodstocku, včetně jedné z hlavních kapel. Ten letos slaví neoficiálních třicet let a uskuteční se od 14. do 17. srpna.

Zdroj: Organizátor