Jedinečný Karel Gott a jeho 40 slávikov vychádza v unikátnej 2CD kolekcii!

V piatok 23. septembra vyšiel jedinečný komplet dvoch CD, ktoré mapujú fenomenálny úspech speváka v tradičnej ankete obľúbenosti. K štyrom desiatkam piesní, ktoré opisujú „slávičie“ roky, sú pridané dva novinkové bonusy: skladby „Země vstává“ a „Perfektní den“ autorov Michala Davida a Lou Fanánka Hagena, respektíve Jaroslava Machka.

Jubilejná audio-retrospektíva neprekonateľného počtu ocenení fenomenálneho speváka je tu! Vo svete podobnú situáciu nenájdete: umiestniť sa štyridsaťkrát na prvej priečke v každoročnej ankete popularity, to je na zápis do Guinessovej knihy rekordov.

A práve kompilácia, ktorá tento týždeň prichádza na pulty hudobných obchodov, dokazuje na štyridsiatich príkladoch, prečo to tak je. Všetky piesne sú na albume v originálnych verziách, teda s pečaťou doby svojho vzniku. Ukazujú štýlové i aranžérske premeny repertoáru, vždy pripraveného podporiť jedinečný hlas a interpretáciu Karla Gotta.

titulka_01 kopie

Keď som získal svojho dvadsiateho Slávika,“ rozpráva najpopulárnejší český spevák všetkých čias, „mal som pocit, že by som mal uvoľniť miesto mladším kolegom. A aj som to verejne vyhlásil. Potom som chcel skončiť ešte raz. Keď som mal sedemdesiat rokov. Ale ako som zistil, z tejto poslucháčskej, diváckej a čitateľskej ankety sa proste vystúpiť nedá. Nakoniec som tomu rád. A hlasy, ktoré mi moji priaznivci posielajú, si rok čo rok vážim viac a viac. Roky mi totiž neubúdajú, pretože čas sa zastaviť nedá a byť stále mladý je iba zbožné prianie či atraktívny pesničkový slogan. Kvalitná konkurencia nespí, naopak rastie, a byť na niektorej z popredných priečok tejto ankety popularity je preto stále ťažšie. Keby mi niekto v dobe, kedy som získal svojho vtedy jubilejného dvadsiateho Slávika, povedal, že ich budem mať jedného dňa doma štyri desiatky, poklepal by som si po hlave a myslel by som si o ňom svoje. Ako vidíte, človek sa mýli a dnes je to skutočnosť. Nikdy za to neprestanem byť svojím priaznivcom dostatočne vďačný!

Príjemným prekvapením tejto kolekcie, na ktoré fanúšikovia netrpezlivo čakali, sú dve novinky – piesne „Země vstává“ a „Perfektní den“, ktoré Karel Gott nahral toto leto. Autorom hudby oboch skladieb je hitmaker Michal David, ktorý k nahrávaniu hovorí: U nás je už veľmi dobre známe, že s Kájom oslavujeme narodeniny v rovnaký deň, 14. júla. Keď som premýšľal, aký darček mu venovať tento rok, rozhodol som sa mu napísať dve nové piesne, aby som ho namotivoval po tom, čím si v posledných mesiacoch prešiel. Spolupracovať s Karlom Gottom je pre mňa vždy veľká česť, skúsenosť a veľmi mu za to ďakujem. Je to pre mňa veľká česť a neberiem to ako samozrejmosť.

Objavili sa tiež rôzne dohady o tom, či Karel bude po ťažkej chorobe vôbec môcť spievať. Toto je dôkaz, že mu to stále spieva skvele a verím, že ho čoskoro opäť budeme vídať na pódiu. Kájo, prajem ti do ďalších rokov veľa síl, energie, zdravia a radostných chvíľ s Ivankou, Charlottkou a Nellynkou. Nech ti to stále tak úžasne spieva a ja sa budem vždy tešiť na spoluprácu s tebou!

Zdroj: SUPRAPHON a. s.