Jazzový podnik prináša do Bratislavy nominanta na Grammy z roku 2016!

Jazz City Cafe je ešte relatívne mladý podnik, ale už sa snaží prinášať nielen to najlepšie zo slovenskej a českej jazzovej scény, ale dokonca svetovej. Dôkazom toho, že sa mu to aj darí, je koncert silných mien, ktorý sa uskutoční dňa 10.03.2019 o 20:30. V tomto termíne sa nám totiž predstaví MARKO CHURNCHETZ TRIO ft. Jonathan Hoard a hosťom bude Michal Bugala.

Trio si momentálne užíva na výslní new yorkskej jazzovej scény, kde jeho členovia žijú. Tvorí ho najznámejší slovinský hudobník Marko Churnchetz. Ten napriek svojmu mladému veku, už desať rokov pôsobí na medzinárodnej jazzovej scéne.

Vydal päť sólových albumov, ktoré boli vysoko ocenené svetovou odbornou kritikou. Jeden z nich, Devotion (Whirlwind Recordings, 2014), bol hudobnou spoločnosťou All About Jazz vybraný medzi dvadsiatimi najlepšími nahrávkami roka 2014 popri umelcoch ako Brian Blade, Ambrose Akinmusire, Tigran Hamasyan, Jason Moran a ďalší.

V posledných desiatich rokoch nahráva a koncertuje so známymi menami na New Yorkskej jazzovej scéne (Mike Moreno, Seamus Blake, Marcus Gilmore, Rez Abbasi, Mark Shim, Alex Sipiagin, Joe Locke a mnoho ďalších).

Hrá na piano a Fender Rhodes. Na aktuálnom európskej turné prezentuje svoj nový album s výnimočnými hudobníkmi, ktorý patria k absolútnej svetovej elite: kontrabasista Joe Sanders, bubeník Kweku Sumbry.

Zoznam umelcov, s ktorými títo hudobníci spolupracovali je pridlhý, stačí spomenúť len zopár legendárnych mien: Herbie Hancock, Roy Hargrove, Wayne Shorter.

Veľkým lákadlom tohoto špeciálneho koncertu bude, ale aj hostia. Jeden z nich je naozaj jedinečný a to spevák Jonathan Hoard, ktorý bol nominovaný na cenu Grammy 2016 za najlepšiu rapovú skladbu.

Nemenej známy doma, ale aj vo svete je spolužiak Marka Churnchetza z jazzovej akadémie v Grazi, slovenský gitarista Michal Bugala. Môžete si byť viac než istý, že ten vám na svojej gitare predvedie tiež dostatok talentu.

Spolupracoval napr. s Harry Sokal, Howard Curtis, Lazaro Cruz, Wayne Darling, Andy Middelton, Stephen Wood, Jure Pukl, Nenad Vasilic, Jurajom Griglákom, Martinom Valihorom, Andrejom Šebanom, Milom Suchomelom, Oskarom Rózsa a mnoho ďalšími.

Miesto konania: Jazz City Cafe, Hviezdoslavovo námestie 7, 811 02 Bratislava

Čas koncertu: 20:30 – 23:50

Vstupné: 12 eur

Udalosť na facebooku: https://www.facebook.com/events/811286409225200/

O podniku Jazz City Cafe

Je podnik, ktorý nemá slovo jazz iba v názve, ale ním aj žije a to každý utorok, až sobotu, kedy tu hrá živá hudba a pri výnimočných koncertoch, sú jeho brány otvorené aj v nedeľu, prípadne pondelok.

Nachádza sa pri americkom veľvyslanectve v centre Bratislavy a v novembri 2018 ho otvoril známy hudobník Marián Čekovský. Odvtedy tu pod programovou taktovkou Richarda Csino odohralo svoj koncert veľa známych hudobníkov a hudobníčok.

Spomenieme len napr. Denis Lacho, Juraj Griglák, Anita Soul, Johnom Whitfieldom (Big John), Tóth Viktor, Áron Hodek, Berco Balogh, Eugen Vizváry, David Hodek, Nikolaj Nikitin, Erik Rothenstein, Andrej Farkas, Dávid Sipos, Miloš Biháry, Katka Suchoňová, Terézia Čikoš, Anabella Mollová, atď.

jazzcitycafetm@gmail.com

https://www.facebook.com/jazzcitycafe/

https://www.instagram.com/jazzcitycafe/

Zdroj: TS