Jana Kirschner uvádza MORUŠA: ČIERNA TOUR!

Jana Kirschner naplánovala pre fanúšikov turné s názvom MORUŠA: ČIERNA Tour! Jesennú sériu koncertov speváčky a skladateľky zažije 9 slovenských miest. Priaznivci Jany Kirschner si vychutnajú skladby z jej platinového albumu MORUŠA: ČIERNA „Muzika“, „Na krídlach divých včiel“ či „Idú“.

Odznejú aj piesne z jej ďalších úspešných albumov MORUŠA: BIELA, Krajina Rovina a speváčkine najväčšie hity. Nenechajte si ujsť strhujúcu hudobnú cestu plnú slovanskej melodiky a originálnej ženskej poetiky! Turné prináša pod hlavičkou Orange Music Live generálny partner, spoločnosť Orange Slovensko.

Speváčka a skladateľka Jana Kirschner pripravila spolu so svojou kapelou jedinečné turné! MORUŠA: ČIERNA Tour prináša skladby z rovnomenného albumu, ktoré si jej fanúšikovia môžu vychutnať naživo už túto jeseň. Unikátny hudobný počin má na konte medzinárodný úspech a platinovú platňu za predaj na Slovensku. Úspešná speváčka a skladateľka plánuje pre publikum množstvo prekvapení. Zahrá i piesne z albumov MORUŠA: BIELA či Krajina Rovina a najznámejšie hity v nových úpravách.

“Koncept tohto turné je trochu iný. Ide o modernejší zvuk spojený napríklad s video projekciou a elektronikou, no zostava kapely je veľmi podobná a divákom sa opať na pódiu predstaví 11 skvelých muzikantov zo Slovenska a Čiech. Odznejú nové piesne, ale i tie staršie, ku ktorým sme sa na poslednom turné nedostali,” prezradila Jana Kirschner.

Jana Kirschner

Priaznivci sa môžu tešiť na unikátne hudobné predstavenie Jany Kirschner plné slovanskej melodiky, originálnej ženskej poetiky a dojímavých hudobných okamihov. Spolu so speváčkou sa predvedie aj jej “rodinný orchester” doplnený o mužský spevácky kvartet. Originálne koncerty si spolu s Janou Kirschner vychutná publikum na 9-tich koncertoch v rámci Slovenska.

“Teším sa, že stretnem ľudí, ktorí sú nám verní a milujú to, čo robíme. Viem, že nebude jednoduché dať opäť dokopy takú veľkú kapelu. Práve preto sa s prípravami začína už v týchto dňoch. Sľubujem, že opäť prinesieme niečo nové. Tento rok hráme aj v mestách, ktoré sme v rámci turné k Moruši: Bielej neodohrali. Veľmi sa teším na Košice, Nitru a Komárno,“ konštatuje s radosťou Jana Kirschner.

Jana Kirschner

Jedinečný projekt MORUŠA je rozdelený na dve časti – Biela a Čierna. Prvá časť MORUŠA: BIELA vyšla v novembri 2013 a stretla sa s obrovským úspechom u fanúšikov aj hudobných kritikov. Navyše album získal uznanie aj v zahraničí. MORUŠA: BIELA sa stala jedným z najpredávanejších hudobných titulov na Slovensku za rok 2013. Jana Kirschner absolvovala k albumu úspešné koncertné turné, ktoré videlo niekoľko tisíc divákov nielen na Slovensku, ale aj v Čechách.

Druhú časť projektu MORUŠA uviedla Jana Kirschner koncom minulého roka. Album MORUŠA: ČIERNA dosiahol už mesiac po vydaní platinový status za predaj nosičov na Slovensku. Singel „MUZIKA!“ vyšiel celosvetovo v britskom hudobnom vydavateľstve Doubledrop. Oba albumy MORUŠA: BIELA a MORUŠA: ČIERNA vyšli vo vydavateľstve Slnko records.

Fanúšikovia sa teraz vďaka Orange Music Live môžu tešiť na hudobne aj vizuálne zaujímavú šou, ktorá odštartuje na jeseň na Slovensku pod názvom MORUŠA: ČIERNA Tour. Vstupenky sú dostupné prostredníctvom siete Ticketportal a na miestach konania. Všetky informácie nájdete na www.janakirschner.com a na https://www.facebook.com/janakirschner?fref=ts

MORUŠA: ČIERNA Tour 2015
8.10. Banská Bystrica – Záhrada
9.10. Žilina – Synagóga
10.10. Martin – Kino Strojar
11.10. Trenčín – Piano Klub
23.10.  Nitra – Nájomná jednotka
24.10. Prešov – Kino Scala
25.10. Košice – Tabačka
27.10. Komárno – Mestské kultúrne stredisko
28.10. Bratislava – Stará tržnica

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Bára Prášilová