Jana Kirschner s Rómami a muzikantmi vytvára na pódiu emotívny príbeh!

Turné projektu „cestou domov / dromeha khere“, v ktorom sa spojila Jana Kirschner so svojím partnerom Eddiem Stevensom, klasickými muzikantmi a rómskymi spevákmi je v polovici. Publikum v Levoči a Košiciach už zažilo svoju dávku nespútanej energie, ďalšie dva koncerty budú v Martine a Bratislave.

V nedeľu vyrazila na turné netradičná komorná zostava Jana Kirschner (spev), Eddie Stevens/UK (klavír, elektronika), Jozef Lupták (violončelo), Boris Lenko (akordeón), Thierry Ebam (perkusie) a rómski speváci Marcelka a Jozef Dreveňákovci, Irenka Pokutová a Béla Pokuta a Martinka Ďuďová. Spojenie medzi umelcami zafungovalo dokonale a rovnako ho prjíma publikum.

Kosice

     

Koncert začína zoskupenie after phurikane – už známe skladby striedajú nové africké piesne, reagge či rómsko-slovenské tango v podaní Bélu Pokutu. V polovici koncertu prichádza na javisko Jana Kirschner so svojou sólovou českou skladbou „Vidoucí“. Postupne sa ku nej pridávajú ostatní muzikanti a speváci. Odoznejú tu dvoj- až trojjazyčné verzie piesní Kali som Kali som (Láska, bože, láska), But Oda či tradičná ľudová V pondelok doma nebudem, ale aj fantastické komorné podania piesní Krajina rovina, Máj, krásny máj či Pokoj v duši.

Spolu 22 piesní, ktoré nenechajú nikoho chladným. Taký je koncert „cestou domov / dromeha khere“.

levoca

V rámci turné sa uskutočnia ešte dva koncerty – v stredu, 6.12. v rodnom meste Jany Kirschner, v Martine a 7.12. v Bratislave. Obmedzený počet lístkov je ešte možné kúpiť na mieste pred koncertmi. Viac informácií o projekte na stránke www.cestoudomov.sk.

6.12.2011 Martin
Bar Museum 20.00

7.12.2011 Bratislava
KC Dunaj 20.00

Zdroj: Konvergencie – spoločnosť pre komorné umenie, o.z.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET