Jana Kirschner nahrala titulnú pieseň k filmu DETI.

Speváčka Jana Kirschner nahrala titulnú skladbu k novému slovenskému filmu! Presne dnes má premiéru pieseň DETI z rovnomenného filmu režiséra Jara Vojteka.

Do éteru sa dostáva po exkluzívnej premiére v dnešnom vysielaní Rádia_FM. Film si diváci môžu pozrieť v kinách po celom Slovensku od 25. septembra 2014.

Jana Kirschner a Jaro Vojtek, autor MPhilms

Autormi piesne DETI sú Jana Kirschner a Eddie Stevens. Jana Kirschner spolu s partnerom, britským hudobníkom a producentom nahrávala skladbu v londýnskom štúdiu. K piesni už stihla nakrútiť aj videoklip!

Popri intenzívnej príprave na novom albume Moruša Čierna si našla čas a prijala ponuku na skomponovanie a naspievanie titulnej filmovej piesne DETI.

„Skladba vznikla už dávnejšie. No keď mi zavolal Mátyás Prikler, producent filmu DETI a oslovil ma s ponukou napísať titulnú skladbu pre film Jara Vojteka, povedala som mu, že mám niečo, čo by sa mohlo hodiť. Prekvapila ma ich okamžitá pozitívna reakcia. A skutočne, keď som si pozrela film, vedela som, že sme našli tú pravú pieseň, pretože to spolu dokonale funguje,“ opisuje vznik skladby Jana Kirschner.

„Pieseň svojou atmosférou a aj textom akoby tematicky uzatvárala film. Text emočne spája jednotlivé poviedky filmu a vytvára spolu s hudbou akúsi katarznú bodku za filmom,” vysvetľuje režisér snímky DETI Jaro Vojtek.

Jana Kirschner_Autor Martin Plasek

K piesni, ktorá ideovo ladí s príbehom filmu, vznikol aj videoklip, v ktorom Jana Kirschner účinkuje. Jej spev je popretkávaný scénami z filmu o rôznych podobách vzťahov detí a rodičov.

„Klip vznikol veľmi rýchlo, chceli sme vyzdvihnúť najmä dôležité momenty filmu a vyvolať v divákovi zvedavosť. To sa nám snáď podarilo a nielen skladba, ale hlavne film budú mať úspech. Klip sa nakrúcal a pripravoval na Slovensku, ale film je plný zaujímavých lokácií mimo územia Slovenska a najmä „neokukaných“ hereckých osobností, ktoré dodávajú jednotlivým príbehom dôveryhodnosť a uveriteľnosť,“ konštatuje Jana Kirschner.

Každá zo štyroch poviedok filmu DETISyn, Maratón, Kanárik, Otec – sa odohráva v inom ročnom období. Navzájom tak vytvárajú vrstevnatú mozaiku vzťahov, v ktorých sa odrážajú nádeje, sklamania a nevyhnutné rozhodnutia.

„Je to hlboký, citlivý film, ktorý prináša niečo, čo sa týka každého z nás. Pretože každý sme niekoho dieťa. Jaro Vojtek je vnímavý a výborný rozprávač, skvelý filmár a navyše rodák  z Martina. Som veľmi šťastná, že ma Mátyás Prikler oslovil a vznikla takáto spolupráca,“ nešetrí chválou Jana Kirschner.

Film DETI štartuje v kinách od 25. septembra 2014 a prináša ho Asociácia slovenských filmových klubov. Na nový album Jany Kirschner si fanúšikovia musia ešte chvíľu počkať. Moruša Čierna vyjde 27. októbra 2014 vo vydavateľstve Slnko records.

Zdroj: MPhilms s.r.o.