JamRock – z protidrogového do extraligy!

Největší mejdan Východních Čech v předprodeji. Když dal JamRock na svoje bilboardy slogan sex, tráva, rockandroll, skončilo to až na protidrogovém v Praze. Za těch devět let se vyhoupl návštěvností na čelo festivalů, pořádaných ve Východních Čechách. WOHNOUT s českou legendou EVOU PILAROVOU, DIVOKEJ BILL , TŘI SESTRY, XINDL X s tanečnicemi, VIVALDIANNO s  Jaroslavem SVĚCENÝM a Michalem DVOŘÁKEM (sk. LUCIE), ale to je jen začátek.

„Úplně skvělé jsou letos zahraniční kapely, přičemž headlinera celého festivalu, můžeme dle smlouvy, zveřejnit až po desátém dubnu a nutno říct, že je to světové jméno ověnčené oceněním Grammy a spoluprací s těmi nejlepšími. Letošní rok stáli účinkující nejvíc v historii JamRocku.  U zahraničních kapel jsme ubrali na počtu a přidali na zajímavosti i kvalitě, u českých interpretů jsme kladli důraz na originálnost a u těch známých na to, aby pokud možno zařadili něco, co uvidí diváci jen u nás.

JamROCK

Jistotou budou skupiny jako TŘI SESTRY, VYPSANÁ FIXA nebo písničkář, který letí strmě vzhůru – VOXEL. Z těch tvrdších vystoupí např. HARLEJ, DEBUSTROL, ROOT, DYMYTRY či LIMETAL (bývalí členové sk. CITRON) atd… Na nedělním JamFOLKu uvidíme dnes už legendu FLERET či SPIRITUÁL KVINTET, bluegrassový COP nebo světovou špičku této muziky ROBERTA KŘESŤANA s DRUHOU TRÁVOU. Mnohé potěší IVAN HLAS, známý svými megahity Na kolena, na kolena nebo Aranka a mnoha dalšími“, říká Libor Pavlata, dramaturg celého festivalu.

Se skupinou Metallica hráli dánští BLENDED BREW /DK/ – kapela, v jejímž čele stojí výjimečný zpěvák a jejichž skladby spojují to nejlepší, co nám uplynulá desetiletí v rockové muzice dala. Není náhoda, že hned na prvním albu pracovali v legendárním studiu Abbey Road v Londýně a že spolupracovali s legendárním Flemmingem Rasmussenem podepsaným právě pod úspěchy Metallicy.

STEVE'N' SEAGULLS FIN live

Přes 40 000 000 shlédnutí za pár měsíců nasbírali finští STEVE’N’S  SEAGULLS /FIN/ – nepleťme si je s poněkud unilým známým akčním hercem – tohle je energií, humorem a nápady nabitá kapela, která má na svém seznamu koncertů snad celý svět – od klubíků, až po obří festivaly pro 60tis lidí jako je např. rakouský Nova Rock. Krom toho je uvidíme tak, jak se v nadsázce představují na svých klipech – milujeme venkov!

Taky se letos představí na JamRocku spousta představitelů naší hip-hop a raperské scény včetně EKTORA, VLADIMÍRA 518, LIPA a mnoha dalších. Začínající kapely byly letos vybírány snad nejpřísnějším měřítkem a tak lze tipovat, že např. takoví The Atavists z Hradce Králové se určitě zařadí mezi největší zážitky z hudební části Jamrocku.  V těchto dnech je dokončován seznam účinkujících na JamDANCE  – elektronickém pódiu ve stanu, kde si užijete drum’n’bass nebo taneční muziky až do rána.

Desítky nejzajímavějších kapel ze světa i české republiky. Spousta nehudebního programu, soutěží, divadla i celý samostatný areál pro stovky dětí – takový je dnes stále rostoucí JamRock, opředený pověstí skvělé atmosféry. Velmi příjemná je skutečnost, že celé tři dny s desítkami kapel na minimálně pěti pódiích koupíte do konce března za pouhých 450Kč v síti Ticketstream.

Více informací najdete na www.jamrock.cz

Zdroj: JamRock Music and Art Festival