Po úspechu v Mexiku, Čile a v Paríži prichádza VIVALDIANNO do Banskej Bystrice!

Banskú Bystricu ovládne fantastická multimediálna show VIVALDIANNO. 30. mája čaká na divákov dychberúci projekt Shining Venice, ktorý originálnym spôsobom prepája hudbu geniálneho skladateľa Antonia Vivaldiho s jeho výnimočným osudom a zázrakmi moderných technológií. VIVALDIANNO pochádza z pera autora, producenta a člena legendárnej skupiny Lucie Michala Dvořáka, ktorý s ním prešiel celý svet! Jedinečný 3D zážitok plný emócií a moderných technológií na vás čaká 30. mája na štadióne HC 05 Banská Bystrica! 

Producent, skladateľ, textár, hráč na klávesové nástroje, člen legendárnej skupiny Lucie a najmä autor projektu VIVALDIANNO. To všetko je všestranne nadaný Michal Dvořák, ktorý má za sebou tri roky svetového turné, 30 svetových metropol a vyše 250 tisíc divákov.

„Cesta od Lucie k VIVALDIANNU bola dlhá, ale zároveň logická a prirodzená. Pri Lucii som zložil niekoľko sountrackov k filmu, mám rád výtvarné umenie a venujem sa aj sochárčeniu, mám rád scénický tanec. A to sú všetko disciplíny, ktoré som zhmotnil v projekte VIVALDIANNO,“ rekapituluje autor projektu VIVALDIANNO Michal Dvořák.

VIVALDIANNO Shining Venice je pokračovaním megaúspešnej hudobnej show a na Slovensko prichádza po úspechoch po celom svete.

„Vystupovali sme v Mexiku, kde sme zažili úžasný koncert. Najvzdialenejšiou krajinou, kde sme hrali bolo Čile a Argentína, kam dokonca prišiel vnuk Astora Pantaleón Piazzolla a prosil ma, aby som niečo podobné urobil o jeho dedkovi. Piazolla je považovaný za otca tanga, študoval v Paríži a jeho skladby sú svetoznáme. Najprestížnejším miestom, kde sme hrali, bol Londýn The Hammersmith Apollo, kde s nami vystupovali Pierce Brosnann a Tina Guo, sólistka orchestra Handa Zimmera či svetoznámy čínsky virtuóz. Boli sme aj v Macedónsku, kde sme hrali v starom antickom divadle, v Dubaji či Soule,“ vymenúva úspechy Michal Dvořák.

Dychberúce predstavenie vtiahne divákov do mrazivého príbehu barokového génia Antonia Vivaldiho, ktorý sa odohráva v magickej atmosfére rozžiarených Benátok. 3D koncertné predstavenie plné emócií a technológií stiera rozdiely medzi krajinami a kultúrami a je doslova „bez hraníc“. Prvky rocku sa štýlovo prelínajú s barokovou hudbou a najmodernejšími technológiami.

„VIVALDIANNO pokračuje po svetových úspechoch v Hybernii, ktorá je jedným z najväčších muzikálových divadiel v Prahe. A teraz sa už neviem dočkať, kedy sa po Bratislave stretneme so slovenskými fanúšikmi 30. mája v srdci Slovenska v Banskej Bystrici,“ teší sa Michal Dvořák.

Nenechajte si ujsť ohromujúcu show VIVALDIANNO Shining Venice, ktorá očarí mladých či starších poslucháčov, aj nadšencov klasickej hudby z celého sveta. Ponorte sa do tajomného príbehu a zoznámte sa s milostnými aférami jedného z najväčších hudobníkov všetkých čias. Nenechajte si ujsť VIVALDIANNO Shining 30.5.2024 na štadióne HC 05 Banská Bystrica! Vstupenky si môžete kúpiť tu: https://www.ticketportal.sk/event/VIVALDIANNO-Shining-Venice

TS – NK Factory
FOTO – VIVALDIANNO