Michal Dvořák príde na Slovensko bez Lucie, nenechajte si ujsť jeho ohromujúcu multimediálnu show VIVALDIANNO!

Bratislavu a Banskú Bystricu ovládne hudba barokového génia Antonia Vivaldiho! Multimediálna show VIVALDIANNO pochádza z pera autora, producenta a člena legendárnej skupiny Lucie Michala Dvořáka. Jej nová úprava VIVALDIANNO Shining Venice je pokračovaním megaúspešnej hudobnej show, ktorá dobila svet. Nenechajte si ujsť jedinečný 3D zážitok plný emócií a moderných technológií 20.3.2024 v NTC v Bratislave a 30.5.2024 na štadióne HC 05 Banská Bystrica! 

Tri roky svetového turné, 30 svetových metropol a vyše 250 tisíc divákov! To sú úspechy projektu VIVALDIANNO, ktoré teraz prichádza s novou show. Nová verzia Shining Venice vtiahne divákov do mrazivého príbehu barokového génia Antonia Vivaldiho, ktorý sa odohráva v magickej atmosfére rozžiarených Benátok. 3D koncertné predstavenie plné emócií a technológií stiera rozdiely medzi krajinami a kultúrami a je doslova „bez hraníc“. Prvky rocku sa štýlovo prelínajú s barokovou hudbou a najmodernejšími technológiami.

„Nová verzia mi robí veľkú radosť a posúva celý projekt zase o kus ďalej. Neuveriteľná atmosféra Benátok plných svetiel, ktorú sa nám v tejto verzii podarilo vytvoriť, poskytne divákom ešte silnejší zážitok a skvelo dokreslí príbeh a hudbu Antonia Vivaldiho. Rovnako ako bol Antonio vo svojej dobe veľmi inovatívny a moderný, tak sa Shining Venice snaží o aktuálne technické a vizuálne inovácie. Tak ako by to možno urobil sám Vivaldi, keby žil v našej dobe. Snažíme sa umocniť jeho hudobné emócie súčasnými výrazovými prostriedkami s absolútnou úctou k jeho dielu,“ vysvetľuje autor projektu VIVALDIANNO, český hudobník a skladateľ Michal Dvořák.

Vizuálna časť prešla zásadným redizajnom. Vďaka najlepším českým animátorom zo štúdia Incognito, ktorí vytvorili nové 3D projekcie a vizuály, sa VIVALDIANNO Shining Venice stalo vizuálnym zážitkom. Dôraz kladú tvorcovia na reflexiu krásy baroka, Benátok a vizualizáciu hudby. Zároveň ponechávajú priestor pre divákovu fantáziu. Show je zameraná na 3D efekty, tanečné prvky a interaktívne projekcie. Shining Venice prekonáva vizuálny štýl svojich predchodcov City of Mirrors a Reloaded aj očakávania svojich tvorcov.

VIVALDIANNO je koncert s príbehom venovaným Antoniovi Vivaldimu, ktorý je určený pre všetky generácie. Hlavnú úlohu nahovorila hollywoodska hviezda a bývalý agent James Bond Pierce Brosnan. Hlas 007 sprevádzajú aj ďalší slávni herci a herečky. Libreto napísal Tomáš Belko, známy český spisovateľ a dramatik, ktorý je kreatívnym riaditeľom Ogilvy Czech.

„Vo VIVALDIANNO hrá množstvo renomovaných českých i medzinárodných sólistov. Pozval som si mená ako Jiří Vodička – koncertný majster Českej filharmónie, Terézia Kovalová – obľúbená mladá česká violončelistka a mnoho ďalších. Show má silnú artrockovú atmosféru vďaka nádhernej zmesi sláčikového kvarteta, elektrických a akustických gitár, klávesov a syntetizátorov, perkusií, etnických hudobných nástrojov a zvukových efektov. Všetci sa tešíme na slovenských fanúšikov v Bratislave a v Banskej Bystrici,“ pozýva tvorca Michal Dvořák.

Nenechajte si ujsť ohromujúcu show VIVALDIANNO Shining Venice, ktorá očarí mladých či starších poslucháčov aj nadšencov klasickej hudby z celého sveta. Ponorte sa do tajomného príbehu a zoznámte sa s milostnými aférami jedného z najväčších hudobníkov všetkých čias. Nenechajte si ujsť VIVALDIANNO Shining Venice 20.3.2024 v NTC v Bratislave a 30.5.2024 na štadióne HC 05 Banská Bystrica! Vstupenky si môžete kúpiť tu: https://www.ticketportal.sk/event/VIVALDIANNO-Shining-Venice

Ako to vyzerá si pozrite tu:
https://www.youtube.com/watch?v=GGVqK7Edwzc&t=10s
https://www.youtube.com/watch?v=mVkZWa7m1p4

Zdroj: NK Factory