Intrigy pána kardinála.

Romantika, krásne ženy, milostné scény, šermiarske vystúpenia, plánovaná potupa kráľovnej, dramatické zvraty, ale hlavne úkladné nástrahy prefíkaného kardinála. Toto všetko je možné zažiť na veľkom hrade v Malých Karpatoch 20. júla a 24. augusta 2013 v dramatickom spracovaní divadelnej adaptácie Intrigy pána kardinála.

Počas jednej júlovej a augustovej soboty sa návštevníci vrátia do obdobia, kedy praví muži boli ešte čestnými džentlmenmi a rapír bol ich jediným radcom. Prostredníctvom hraných nočných prehliadok so scénkami sa prenesú na začiatok 17. storočia, a to rovno na dvor ľahko ovplyvniteľného francúzskeho kráľa Ľudovíta XIII. Na vlastné oči uvidia troch slávnych mušketierov – Athosa, Porthosa, Aramisa a mladého chudobného šľachtica d’Artagnana. Spolu s nimi sa pokúsia čeliť intrigám prefíkaného a obávaného prvého ministra – vojvodu Armanda du Plessis, kardinála Richelieu.

Podarí sa nakoniec štyrom gavalierom obhájiť česť kráľovnej Anny Rakúskej? Dokáže mladý d´Artagnan s pomocou troch mušketierov odolať intrigám zvodnej, ale zákernej Mylady de Winter a získať si srdce Madam Constance Bonacieux? Odpovede na tieto otázky je možné zistiť na veľkom hrade Červený Kameň počas dvoch prázdninových sobôt o 19.00, 20.00, 21.00, 22.00, 23.00 hodine.

Históriu v pohybe s oživenými slávnymi hrdinami románu Alexandra Dumasa stvárnia členovia divadelného súboru Exulis z Brna.

Zdroj: SNM