Insania zapáli dom, skáca strom a …

Osmé studiové album diverzantů Insania, kteří útočí ve vodách moderního metalu se silnou složkou elektroniky, se bude jmenovat „Zapal dům poraž strom“ a vyjde koncem října 013 pod labelem XProduction/Redblack (vinyl na značce Magick Disk Musick). Na podporu novinky bude natočen klip „Božská komedie“.

Hudebně skupina navazuje na předchozí alba „Rock’n’Freud“ a „Kult hyeny“, texty znovu přetékají jedem a sarkasmem, ale jako vždy dominuje nadhled („Ježíš vás miluje, ale my vás milujem taky!“).

„Booklet bude tentokrát nositelem malé technologické revoluce, uvedl k chystané desce zakladatel kapely Petr Poly Pálenský. „V grafice CD/LP bude zakódovaná „skrytá grafika“, která se bude zobrazovat pomocí aplikace pro chytrý telefon. Tu bude možné si zdarma stáhnout z webu. Jedná se o unikátní aplikaci, která bude poprvé použita právě v bookletu tohoto alba. Na její bázi zároveň vzniká interaktivní hra/adventura o podsvětí, vycházející z našich textů“, dodal.

Album bude pokřtěno ohněm na 2 koncertech:
22.11. Brno, Fléda (+ Tisíc let od ráje)
26.11. Praha, Rock Cafe (+ Jolly Joker & Country Metal of the Universe)

Poté se Insania v lednu-březnu 014 vydá s novým albem na klubové turné, jehož zastávky budou zveřejněny začátkem nového roku.

Za dobu víc než čtvrtstoletí existence získala tato svébytná formace řadu ocenění včetně Ceny Anděl za album „Rock´n´Freud“ (X Production, 008), oblibě se těší také v anketě rockových publicistů Břitva, kde vstoupila zároveň i do „Galerie legend“.

„Zapal dům poraž strom…“ obsahuje 12 nevergreenů:
Základy zla
Ať shoří v pekle všechny kapely světa!
Píšu ti švabachem
Ďábel pode mnou
Nejsvětější trojice
Sfoukni za mě svíci
Až se to tu otočí
Démoni jsou mezi námi
Božská komedie
Bioprodukt podsvětí
Polevil jsem v modlitbách
Neprojdou!

Aktuální informace budou zveřejňovány na stránkách/profilech INSANIE:
https://www.insania.cz
https://bandzone.cz/insania
https://www.facebook.com/insaniacz
https://www.youtube.com/user/klimmah?feature=mhee
https://twitter.com/outsania

Insania

Zdroj: Kontra Production