Insania pokrstí vo Fléda album Zapal dům poraž strom.

Osmé studiové album Insania pokřtí 22.11. na Flédě. Deska se jmenuje „Zapal dům poraž strom“ a vyšla pod labelem XProduction/Redblack. Sound kapely opět útočí moderním metalem se silnou složkou elektroniky.

Hudebně skupina navazuje na předchozí alba „Rock’n’Freud“ a „Kult hyeny“, texty znovu přetékají jedem a sarkasmem, ale jako vždy dominuje nadhled („Ježíš vás miluje, ale my vás milujem taky!“).

„Booklet bude tentokrát nositelem malé technologické revoluce“, uvedl k chystané desce zakladatel kapely Poly. „V grafice CD/LP bude zakódovaná „skrytá grafika“, která se bude zobrazovat pomocí aplikace pro chytrý telefon. Tu si bude možné zdarma stáhnout z webu. Jedná se o unikátní aplikaci, která bude poprvé použita právě v bookletu tohoto alba. Na její bázi zároveň vzniká interaktivní hra/adventura o podsvětí, vycházející z našich textů“, dodal.

Na Flédě kapelu Insania doprovodí Tisíc let od ráje.

Za dobu víc než čtvrtstoletí existence získala tato svébytná formace řadu ocenění včetně Ceny Anděl za album „Rock´n´Freud“ (X Production, 008), oblibě se těší také v anketě rockových publicistů Břitva, kde vstoupila zároveň i do „Galerie legend“

Insania : křest desky Zapal dům poraž strom || Tisíc let od ráje
22. listopadu 2013: 20:00, Fléda, Brno
fcb event: https://www.facebook.com/events/616662728386017/
Předprodeje: smsticket.cz; Báreček, Indies, Dům Pánů z Lipé, Ticketportal, Ticketstream

insania_nova

Zdroj: Fléda