Hudobný comeback roka! Fenomén LUNETIC sa vracia a oslavuje 20. výročie.

LUNETIC – štvorica chlapcov, ktorá na konci deväťdesiatych rokov absolútne prevalcovala českú i slovenskú hudobnú  populárnu  scénu a na niekoľko rokov ju totálne ovládla… Najväčší boyband fenomén v našich končinách a legenda 90. rokov je späť. V týchto dňoch Lunetic oznámil návrat, ktorý bude pravdepodobne hudobným comebackom roka. Boyband totiž prichádza s veľkým prekvapením – v plnej pôvodnej zostave s Martinom Kociánom, ktorý na čas zmizol z očí verejnosti pre osobné problémy.

Len pred pár dňami, 24. apríla 2018 sa poprvýkrát po siedmich rokoch legendárna štvorica Lunetic objavila na pódiu spoločne v pôvodnej zostave. Skupina vystúpila pred tisíckami fanúšikov a to počas koncertu Leoša Mareša vo vypredanej O2 aréne. Leoš Mareš si legendárnu zostavu pozval ako špeciálnych hostí a prekvapenie, aby zaspievali jeho mame k narodeninám svoj najväčší hit „Máma“. Vlna otázok a dohadov na sebe nenechala dlho čakať. Pár dní na to, 10. mája na tlačovej konferencii v Prahe a následne 11. mája na tlačovej konferencii v Bratislave skupina predstúpila pred zástupcov médií a oficiálne ohlásila návrat, a to dokonca na deň presne na svoje 20. výročie! (svoj prvý hit Máma vydali presne pred 20. rokmi, 10. mája 1998). Svoje  20. výročie skupina oslávi v pôvodnej zostave s Martinom Kociánom veľkým výročným turné. V Českej republike Lunetic odohrá až 22 koncertov. Na Slovensko pricestuje v novembri a odohrá tri koncerty, 15. 11. v Bratislave, 16.11. v Prešove a 17.11. v Banskej Bystrici. 

Vstupenky na slovenskú časť turné sú v predaji od 11. mája exkluzívne v sieti Predpredaj.sk:  https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/lunetic-tour/

Prvých 100 vstupeniek vo všetkých 3 mestách je v predpredaji za 10 Eur. Platí iba do 31. 5.2018. Po tomto termíne sa budú ceny vstupeniek zvyšovať.

Príbeh LUNETICU

Všetko sa začalo koncom roka 1995, kedy sa teenageri Aleš s Martinom hrali na popové hviezdy a založili tanečnú skupinu Lunatic. Postupom času prišlo k ich spojeniu s kamarátmi Davidom a Vaškom z konkurenčnej tanečnej skupiny a tiež k prvému spoločnému  koncertu v Moste v júni 1996, už ako  Lunetic.  Skladali a spievali vlastné piesne s anglickými textami, ale zásadný obrat na seba nenechal dlho čakať a začiatkom roka 1997 otočil kormidlom Luneticu známy producent Stano Šimor, ktorý im dodal české skladby a pomohol nahrať prvé single „Máma“ a „Nechci být sám“. Na konci roka 1997 sa na ďalšom koncerte v Moste objavuje dnes už známy lovec talentov, vtedajší šéf českej sekcie Universal Music  Martin Červinka a ponúka Luneticu profesionálnu zmluvu a vydanie albumu.

10. mája 1998, symbolicky na Deň matiek, vtrhol do éteru prvý singel „Máma“, ktorý okamžite po nasadení zvalcoval všetko, čo mu stálo v ceste. Niekoľko týždňov sa držal v hitparádach takmer všetkých rádií a kraľoval v tej dobe veľmi populárnej televíznej hitparáde Eso. V lete 1998 vychádza očakávaný album „Cik Cak“ a po ňom prichádza raketový úspech. Po roku dokonca Lunetic preberá moderovanie hitparády Eso, o ďalší rok vychádza druhý album „Nohama na zemi“ a v skratke: 3 roky veľkej párty, slávy a koncertovania. V lete 2001 z osobných dôvodov Lunetic opúšťa najvýraznejší člen kapely Martin. Skupina sa rozpadáva ako kocky z domina, zo sentimentu k davu stále čakajúcich fanúšičiek vychádza na jar 2002 album „Na přání“.

V prvej polovici nového tisícročia Martin i Vašek skúšajú sólové projekty, fanúšičky na svojich miláčikov nezabúdajú a tak ako poďakovanie vychádza v roku 2007 výberový album Luneticu  „Kapky příběhů“.

V roku 2008 pri príležitosti výročia desiatich rokov od vstupu na populárnu scénu vychádza CD a DVD „Lunetic best of“ a skupina pridáva sériu koncertov v pôvodnej 4-člennej zostave so živou kapelou. Po turné prichádza k prerušeniu činnosti a členovia Luneticu sa rozutekávajú do sveta.

Fanúšičky a dopyt po koncertoch však neutíchajú a tak jeseň 2011 prináša comebackové turné a nový album „Na vlnách“. Chlapci nestratili nič z pôvodnej energie. Príbeh chvíľu pokračoval, avšak nohami na zemi nezostal opäť Martin a zo skupiny odišiel. Aleš, Vašek a David sa však tentokrát rozhodli ako Lunetic pokračovať a ďalej koncertovali v trojici.

Martinov osobný príbeh z toho obdobia je mediálne dobre známy a je jeho osobnou veľmi zlou skúsenosťou s veľkou výstrahou dnešnej mladej generácii. V Martinovom prípade našťastie s dobrým koncom. A to dokonca v ten pravý čas. Na konci roka 2017 sa všetci 4 chlapci nečakane stretávajú na  párty, kde trojica Lunetic vystupuje… Slovo dalo slovo, Martin prisľúbil, že dá všetko do poriadku a že sa vráti. O pár mesiacov na to plní svoje slovo a vracia sa na scénu, aby so svojimi kolegami oslávil 20. jubileum najväčšieho hudobného fenoménu v našej histórii…

LUNETIC TOUR – 20 ROKOV – SR
15.11. Bratislava – Majestic Music Club
16.11. Prešov – ENCORE the club
17.11. Banská Bystrica – Ministry of Fun

LUNETIC TOUR 20 ROKOV – ČR
21.9.   Litvínov Citadela
22.9.   Hradec Králové Střelnice
27.9.   Česká Lípa Crystal
28.9.   Karlovy Vary Lidový dům
29.9.   Teplice Dům kultury
5.10.   Krnov Kofola
6.10.   Žďár n.Sáz. Dům kultury
12.10. Písek  Kulturní dům
13.10. Kolín  Společenský dům
14.10. Praha Retro Music Hall
15.10. Praha Retro Music Hall
19.10. Zlín Kongresové centrum
20.10. Prostějov Společenský dům
26.10. Hodonín Dům kultury
27.10. Brno Semilasso
2.11.   Ostrava Bonver Arena
3.11    Frýdek-Místek Kulturní dům
9.11.   Č.Budějovice Vltava
10.11. Kaplice Kulturní dům
22.11. Jablonec Eurocentrum
23.11. Jihlava Dělnický dům
24.11. Kladno Dům kultury

Viac info:  
www.lunetictour.cz
www.facebook.com/LuneticOfficial
www.instagram.com/lunetic_official

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Foto: Zdenko Hanout