Hrbáč – nočné prehliadky

Baroková éra a časy vlády francúzskeho kráľa slnko – Ľudovíta XIV. znova ožívajú. Pripomenie ju divadelná adaptácia slávneho románu Hrbáč, v sobotu 3. augusta 2013 na veľkom hrade v Malých Karpatoch.

Dobrodružný príbeh, zapracovaný do nočných prehliadok, rozpráva o osudoch rytiera a vynikajúceho šermiara Henriho de Largardère. Ten je svedkom zákernej vraždy Filipa de Nevers, ktorú spáchal kráľov obľúbenec – chamtivý vojvoda de Gonzague. Umierajúcemu Filipovi statočný šľachtic Largardère prisahá, že nielen vychová jeho dcéru Auroru, ale raz za jeho smrť vykoná odvetu. Aby svoj sľub splnil, musí zapredať svoju česť a prijať masku netvora.

Podarí sa nakoniec rytierovi Lagardérovi pomstiť podlú zradu vojvodu de Gonzague? Dokáže v prestrojení za hrbáča očistiť svoje meno tak, aby ho jeho najbližší a obyvatelia Paríža neodhalili? Odpovede na tieto otázky je možné získať na hrade Červený Kameň počas prvej augustovej soboty o 19.00, 20.00, 21.00, 22.00, 23.00 hodine.

Históriu v pohybe s oživenými hrdinami najslávnejšieho diela Paula Févala stvárnia členovia šermiarsko-divadelnej spoločnosti Exulis z Brna.

Zdroj: SNM