Hip Hop Kemp 2012: Ďalšie mená!

Tvl, tohle bude trochu mišmaš, ale pozor… trochu mocnej mišmaš. Je jedno, jestli je to písmeno T, V, X, ŽM nebo co. Tady jde o to, že zveřejňujeme kvalitu už počtrnáctý v řadì. Co nás čeká tenhle tejden? Pár hovadin by tu bylo. Co takhle naprosto nemocnýho, agresivního, afektovanýho boxera z východního Londýna? Nebo slovenskýho veterána, jehož rap stále šlape jako hodinky? Nebo ne, Liberecko, to je ráj, kterej bude taky zastoupenej na Hip Hop Kempu. A ještì abychom nezapomnìli na naše polské bratry, kteří sice vypadli z fotbalovýho šampionátu, to ale ještì neznamená, že na Kempu nenakopou prdele tìm nejtvrdším MCs.       
Tempa T – To není rapper z východního Londýna, to je odjištìnej granát ve vašem klubu. Je až škoda, že Tempa T aka BBC se ještì na Hip Hop Kempu neobjevil. Jeho rap totiž zní jako kdybyste fetovali jedlou sùl a posléze dostali nepřekonatelný choutky sníst človìka vedle vás. Agresivní, nemocný. Je to Next Hype. Tempa zatím vydal nìjaký bootlegy a jedno EP, nicménì na londýnské scénì si ho konkurence považuje. Respektuje ho i Tim Westwood, jeden z nejznámìjších moderátorù a Djs na britském Radio 1. Když se podíváte na Tempzovy klipy, bude vám hned jasný, jak moc je celá zážitost v prdeli — rozmlácené počítače, napadení chodcù, vyskakování z aut… Neznáme víc vyhypovanýho rappera, než je Tempa. Jeho hype hype ting se rozjíždìla ještì se Slew Dem Crew, ve který byl jasným frontmanem. Se singlem Next Hype prorazil až v roce 2009, pozdìji spolupracoval s Chase and Status na pecce Hypest Hype. Nìjakou dobu o nìm nebylo slyšet, než pár týdnù zpátky nahrál novou psychotickou šílenost Say It Right Now. Tady už končí veškerý debaty o tom, jestli je Kemp připravenej na svùj jedenáctej ročník. On byl totiž připravenej už dávno, touhle nemocí jsme to jenom dorazili. 
Vec – ten je na Kempu stejnì provařenej jako hořící stan po skončení festivalu. Je možná klišé o nìkom říkat, že je legenda, ale u Branislava Kováče to jinak nejde. On je tady prostì už dost dlouho na to, aby sedìl za jídelním stole v čele a ostatním slovenským rapperùm dìlal tátu. Jen pro představu, co jste dìlali v roce 1992? Honili kačery? Privatizovali český podniky? Byli jste vùbec na svìtì? Vec už v roce 1992 nahrával pecky ve skupinì Trosky. Funkční veterán sice nevydal album od roku 2008, ale už připravuje nový bomby, který bychom mìli na Hip Hop Kempu slyšet. 
Polští Lona i Webber a liberecký Lipo jsou dalšími přírustky tohohle týdne. Lipo, padesát procent skupiny BPM, se sólovou deskou Víc než hudba a hlavnì skladbou Ležím v tvé blízkosti (2,5 milionu shlédnutí na YouTube) dostal pod kùži všem od posluchačù uplakaných balad, po kamioňáky, co si jedou Evropu 2. Lona (v překladu dìloha) se už na polský scénì pohybuje pomìrnì dlouho. Od roku 1999 jeho pořádnì vidìt a letos na Kemp si vezme felánka Webbera. Ty na festivalu doplní italská kapela Napoli Rap All Stars (Clementino – Dope One – Oyoshe), která patří k tomu nejtvrdšímu hovnu, co se na apeninskym poloostrovì pohybuje. 


Takže, čtrnáctej díl jsme uzavřeli, všechno v cajku. Velký nahoru pro Hip Hop Kemp festival. Je otázka, co na vás přichystat příští tejden. My to teda už víme. A taky víme, že to bude velký. Pochybovači přestávají pochybovat, skeptici přestávaj skeptičit… tìšte se. Mír pryč. 
HIP HOP KEMP 2012 – Line up:
A:
ALIEN DEE /IT/
AMO & Band /SK/
APHROE /D/
B:
BEAT JUNKIES (DJs J.Rocc, Babu, Rhettmatic, Melo-D) /USA/
D:
DAM FUNK /USA/
DANNY BROWN /USA/
DIAMOND D (performing Stunts, Blunts & Hip-Hop) + live band /USA/
DILATED PEOPLES /USA/
DOPE DOD /NL/
The DOPPELGANGAZ /USA/
E:
EFTHYMIS (ex-Terror X Crew) /GR/
EKTOR /CZ/
ELZHI (the last Elmatic show!) /USA/
F:
FAVORITE /D/
FOREIGN BEGGARS /UK/
G:
GRAMO ROKKAZ /SK/
J:
JAY DIESEL + TAFROB /CZ/
JEAN GRAE + DJ Mr.Len /USA/
L:
LONA I WEBBER /PL/
LIPO /CZ/
M:
MACKLEMORE + RYAN LEWIS /USA/
MADLIB & FREDDIE GIBBS /USA/
MAJK SPIRIT + H16 /SK/
MALPA /PL/
MARSIMOTO /D/
MOJA REČ /SK/
N:
NAPOLI RAP ALL STARS (Clementino – Dope One – Oyoshe) /IT/
O:
OLIVER LOWE & FRIENDS /CZ/
P:
PRAGO UNION + LIVÌ BAND /CZ/
PSH /CZ/
S:
SNOWGOONS /D/ ft. VIRTUOSO /USA/, SOULKAST /FR/, SICKNATURE /DK, PROP DYLAN /SWE/, KILLAKIKITT /HU/
SODOMA GOMORA /CZ/
SOKOL & MARYSIA STAROSTA /PL/
STRAPO & DJ SPINHANDZ /SK/
T:
TABASKO (Haem, O.S.T.R., Kochan, Zorak) + Noise Trio Live Band /PL/
TAKTLOSS /D/
TEMPA T /UK/
TY NIKDY (Idea, Rest, Paulie Garand, MC Gey, Boy Wonder, DJ Fatte) /CZ/
Y:
YASIIN BEY aka MOS DEF /USA/
HipHop kemp
Zdroj: Hip Hop Kemp 2012
Publikoval: Redakcia GREGI.NET