High Contrast potvrzen na Festivalu Svojšice 2018.

Po velkém úspěchu s oznámením Niny Kraviz se festival těší druhé vlně radosti ze strany fanoušků oznámením další legendy, která vystoupí 23. července na Ritual Drum and Bass Stagi. Není jí nikdo jiný než všem dobře známý umělec labelu Hospital Records, světoznámý DJ a producent High Contrast.

Tento šikovný producent z Walesu sbírá chválu, kam vkročí. Dnb magazín Knowledge zařadil jeho druhé, dnes již legendární album „High Society“ mezi TOP 3 nejlepší desky posledních deseti let. Jeho cesta k titulu „zázračné dítě dnb scény“ rozhodně nebyla přímá. Vegetariána Lincolna Barretta původně ani muzika nezajímala. Sice hrál jako kluk osm let na klávesy (takže na rozdíl od spousty svých producentských kolegů zná noty), ale svoji budoucnost v hudbě neviděl. Jediné, co poslouchal, byly filmové soundtracky. Filmy ho bavili na tolik, že se rozhodl studovat filmovou tvorbu. Od jeho záliby ve spojování hudebních extrémů vzešel jeho pseudonym High Contrast. Kontrasty má rád i mezi lidmi. Jako DJ procestoval svět, poznal různé typy posluchačů a dle svých slov si velmi rád odpočine od rozjíveného britského publika, které ječí touhou po rewindech.

Novinkou festivalu Svojšice je nově vytvořený příběh svojšického šamana, podle kterého se bude odvíjet budoucí podoba festivalu. Fanoušci festivalu tuto novou podobu již mohli zaznamenat na festivalové grafice, v názvech jednotlivých stagí a také se můžou těšit na samotný areál festivalu, kde bude i všechno ostatní dekorováno v tomto duchu. Nové názvy stagí se budou nést také v indiánském stylu. Již zmíněná Shaman Stage bude zastřešovat techno DJe, Ritual Stage bude věnována drum and bassu a pro přívržence hard techna je připravena Trans Stage.

Vystoupení High Contrasta na Let it Roll 2015
Oficiální stránky festivalu
Předprodej vstupenek
Facebook festivalu
Facebook event

Zdroj: TS