Herec Miloslav Kráľ narozprával Hiraxov Šlabikár šťastia.

Megaúspešná motivačná kniha Šlabikár šťastia: Návrat k sebe od martinského autora Pavla Hiraxa Baričáka, ktorá sa v tlačenej podobe blíži na slovenské pomery k neuveriteľnej predajnosti 50000 kusov a už skoro rok a pol okupuje všetky slovenské knižné rebríčky, sa po českom a anglickom preklade dočká aj audioverzie.

Nahrávania textu sa zhostil populárny herec Miloslav Kráľ, réžie a nahrávania dramaturg Martinského komorného divadla Róbert Mankovecký. Sám autor knihy sa k audioknihe vyjadril takto: Som nesmierne rád, že Milo Kráľ prijal moju ponuku, lebo ja jeho mäkký, priam zamatový hlas milujem. Načítala sa celá kniha, nevynechala sa ani jedna kapitola. CDčko bude teda obsahovať 87 mptrojkových trackov, dokopy viac ako šesťtnásť hodín hlasového pozitívna. Audiokniha vyjde v polovičke mája.

MILO KRÁĽ sa narodil v roku 1975 v Žiari nad Hronom, kde vyštudoval aj gymnázium. Neskôr na VŠMU v Bratislave dokonèil odbor herectvo. V roku 2009 sa do školy vrátil a zaèal na VŠMU študovaś odbor filmovej réžie. Ako herec hral v martinskom Slovenskom komornom divadle a v nitrianskom Divadle Andreja Bagara. Aktívne pôsobí v televíznych seriáloch, dabingu, rozhlase, moderuje, má vlastnú kapelu a rád si zahrá tenis.

l175451

Zdroj: Martinus