Hardcore punkoví Blood Youth na nové desce přitvrzují a zahrají v Praze.

Po společném koncertování s kapelami Stone Sour a Crossfaith plánují britští Blood Youth evropské turné a Praha na jejich seznamu nechybí. V Chapeau Rouge představí 9. března 2019 chystanou druhou desku, na které se posouvají k agresivnějšímu zvuku. Vstupenky (295 Kč) na jejich pražskou premiéru budou k dostání od 23. listopadu na webu fource.cz a u prodejců GoOut.cz a Ticketmaster.

Blood Youth vznikli v roce 2014. Tři bývalí členové dnes nefungující skupiny Climates k sobě přizvali zpěváka Kayae Tarsuse a založili novou formaci. Společně však stihni nahrát pouze jedno EP. Krátce po jeho vydání totiž původní členové z kapely odešli a nahradili je noví hudebníci. V nové sestavě poslali do světa druhé EP Closure, které bylo předzvěstí debutového alba Beyond Repair, o němž server Louder napsal, že jde o očišťující směs melodického a hardcore punku.

Kapela aktuálně pracuje na druhém albu, na které láká skladbou Starve. Podle basisty Matta Hollinsona je začátkem tvrdšího období Blood Youth: „Ten singl byl pro naše fanoušky asi trochu šok, když ho porovnáme s tím, co jsme doposud vydávali. Všichni nám říkali, že najednou zníme agresivněji. A to ještě neví, co chystáme dál,“ svěřil se v jednom z nedávných rozhovorů.

Zdroj: TS