GRIFF je prvou víťazkou tohtoročných Brit Awards.

Speváčka GRIFF je prvou víťazkou cien Brit Awards 2021. Len dvadsaťročné dievča získalo Brits Rising Star Award, čo je niekdajšia cena kritikov. Pred ňou sa z takéhoto ocenenia radovali napríklad Adele, Ellie Goulding alebo Sam Smith.

„Ešte teraz počujem, ako kričím radosťou do telefónu, keď mi oznamovali víťazstvo. Točí sa mi z toho hlava,“ nadšene priznáva speváčka. „Je to malý zázrak, že sa mi podarilo preraziť počas pandémie.“

Sarah Faith Griffiths aka Griff je najnovším objavom ostrovnej hudobnej scény. Na prelome roka sa dostala do najužšieho výberu v sledovanej ankete BBC Sound Of 2021, ktorá hľadá budúce hviezdy a teraz narastajúcu popularitu a hudobný talent potvrdila aj v prvej oceňovanej kategórii britských výročných cien. Slávnostný ceremoniál Brit Awards sa tento rok bude konať v máji, keď sa predpokladajú miernejšie epidemické opatrenia, cena kritikov však bola tradične vyhlásená v predstihu.

Speváčka, ktorej poznávacím znamením je dlhý čierny cop, má po rodičoch jamajsko-čínske korene. Okrem hudby sa venuje aj módnemu návrhárstvu, väčšinu kostýmov, ktoré si oblieka v klipoch a pri fotení, si robila sama. Minulý rok si spoločnosť Disney vybrala jej pieseň Love Is A Compass pre tradičnú vianočnú kampaň, ako skladateľka bola Griff nominovaná na Ivor Novello Awards udeľovanú najlepším autorom a spolupracovala s populárnou dvojicou HONNE na skladbe 1,000,000 x Better. Tento rok jej hudobná kariéra naďalej stúpa a v januári vydala aj aktuálny singel Black Hole.

Zdroj: TS