GRIFF uspela v prestížnej ankete BBC Sound Of 2021.

Speváčka a skladateľka GRIFF patrí k najvýraznejším novým tváram britského popu. Potvrdila to v prestížnej ankete, ktorú každoročne vyhlasuje BBC a ktorá hľadá budúce hviezdy. Griff sa v nej umiestnila na skvelom piatom mieste.

Sarah Faith Griffiths sa narodila v Anglicku, ale po rodičoch má jamajské a čínske korene. O pár dní bude mať len dvadsať rokov a napriek tomu má za sebou niekoľko úspechov. Bola nominovaná na cenu Ivor Novello Awards udeľovanú nejlepším autorom, ktorú získali predtým Adele, David Bowie, Bono z U2, Lana Del Rey alebo skupina Radiohead. Minulý rok si spoločnosť Disney vybrala jej skladbu Love Is A Compass pre tradičnú vianočnú kampaň, ktorej výťažok už 40 rokov putuje na dobročinné účely – piesni na konci minulého roka len o vlások unikla pozícia v ostrovnej singlovej Top 40.

Sledované hlasovanie hudobných kritikov Sound Of organizované BBC má ambíciu predstaviť širokej verejnosti nové mená a nádejných interpretov, ktorí v nadchádzajúcom roku výrazne uspejú a ovplyvnia tvár súčasného popu. Víťazstvom v tejto prestížnej ankete sa môžu pochváliť aj Ellie Goulding, Adele, Sam Smith či Keane, na zozname nominovaných sa v minulosti objavili aj Billie Eilish, Lewis Capaldi alebo The Weeknd. V aktuálnom ročníku si Griff vyslúžila piatu priečku, odborníci ocenili jej interpretačné a skladateľské schopnosti, ktoré už stihla ukázať v balade Good Stuff, autorskej prvotine Mirror Talk, ale aj v singli 1,000,000 x Better, na ktorom spolupracovala s HONNE.

Tešíme sa, že o pôvabnej dievčine tento rok budeme asi veľa počuť…

Riccardo Castano

Zdroj: TS