God and Eve sa vracajú na scénu s monumentálnym singlom Cirkus

Slovenská kapela God and Eve má po dvoch rokoch nový singel. Spieva v ňom o tigroch a k obľúbenej kombinácii klavíra s vrstvenými vokálmi pridala hlučné gitary aj husle. Skladba Cirkus je prvým singlom z pripravovaného štúdiového albumu, ktorý vychádza 29. marca. 

Ústrednými postavami God and Eve sú talentovaní skladatelia Eva Sajanová a Richard Grimm. Mladí hudobníci vo svojej tvorbe radi stierajú žánrové hranice. V ich pesničkách môžete počuť pop, džezové vplyvy, psychedelické plochy aj tvrdé gitary. Sľubnú hudobnú dráhu odštartovali pred tromi rokmi a odvtedy si zahrali na festivaloch Pohoda, Sharpe, MENT Ljubljana či na koncertoch v réžii uznávaných českých dramaturgov Heartnoize Promotion a Mladí ladí jazz.

Nová skladba Cirkus vznikla v rámci procesu tvorby albumu ako posledná. Speváčka Eva Sajanová sa pri nej na nejakú dobu (alebo možno aj na dobro) lúči s angličtinou, aj keď na albume ešte stále sú prítomné aj anglické texty. 

“Teraz mám také obdobie, že chcem písať iba v slovenčine. Celé sa to otočilo a spievať v angličtine sa mi teraz zdá tak trochu smiešne. Akoby som to nebola ja a len sa hrala na svoje obľúbené kapely. V slovenčine sa so slovami oveľa viac hrám, myslím, že si už pomaly nachádzam svoj vlastný jazyk, rada sa vyjadrujem detsky, jednoducho a bizarne, ale pritom je to veľká temnota,” hovorí Eva Sajanová.

Cirkus je od dnes dostupný na všetkých streamovacích platformách a bude súčasťou nového albumu Taký pekný, veľký, ktorý vyjde na značke Slnko Records na Veľký piatok 29. marca.

God and Eve – Cirkus (stream): https://slnko.lnk.to/cirkus
God and Eve – Taký pekný, veľký (predpredaj): https://www.slnkorecords.sk/god-and-eve/taky-pekny-velky

Zdroj: TS