Glendu Lopez si prišiel do Bratislavy pozrieť producent kapely Coldplay!

Kubánska speváčka a flautistka Glenda Lopez nezaháľa a už začiatkom roka sa pustila do koncertovania. V utorok 21. januára sa naživo predviedla v Kempinski Hotel River Park v Bratislave, kde mala dvoch špeciálnych hostí – jedného na pódiu a druhého priamo pod ním.

S talentovanou hudobníčkou z Havany vystúpil charizmatický jazzový spevák Peter Lipa, s ktorým si Glenda zaspievala dueto Quando Quando Quando. Dvojica spolu na pódiu nestála po prvý raz a podľa toho, ako si to obaja ako muzikanti užívali, určite ani poslednýkrát.

GlendaLopez

Na vystúpenie 25-ročnej muzikantky sa prišiel pozrieť aj britský producent Danton Supple, ktorý sa v hudobnom priemysle pohybuje už od 80. rokov minulého storočia. Za ten čas stihol ako zvukový inžinier pracovať pre Pet Shop Boys, Seala, Morrisseyho, Suede, Elbow alebo U2.

Ako producent je podpísaný pod oceňovaným albumom  X&Y (2005) svetoznámej skupiny Coldplay, ktorej pomohol sfinalizovať také hity ako Speed of Sound, Talk či Fix You. Glenda Lopez ho zaujala už vlani a nadšenie neskrýval ani po jej utorňajšom koncerte, keď jej prejav prirovnal k džezovejšej podobe Sade. Práve Supple by mal Glende pomáhať s debutovým albumom, ktorý začne nahrávať už o pár týždňov v rodnej krajine.

Pod prvou štúdiovou nahrávkou Glendy Lopez bude podpísaný aj všestranný skladateľ, klavirista a spevák Marián Čekovský. Ten začal s kubánskou hudobníčkou pripravovať nové piesne už vlani. Prvé výsledky ich spolupráce by mali byť známe na jar. Naživo ich predstaví aj na Slovensku, kde bude chcieť nadviazať na vlaňajšie vydarené vystúpenia na podujatiach ako Cherchez La Femme, BA City Beats alebo Uprising reggae festival.

Pridajte sa na: https://www.facebook.com/GlendaLopez

Zdroj: Ján Papač