Večer plný umenia v Green Buddha.

Nezabudnuteľný večer plný jedinečného umenia a skvelej hudby pripravili organizátori festivalu Cherchez La Femme  na sobotu 13. apríla v Green Buddha na Zelenej ulici v Bratislave. Hudobne sa predstaví Glenda López so špičkovými hudobným doprovodom, umelecké duše potešia odevná inštalácia Michaely Mazalanovej a výstava Klaudie Korbeličovej.

Glenda López je mladá talentovaná kubánska hudobníčka, ktorá sa pred niekoľkými rokmi usadila na Slovensku. Hudbe sa venuje od detstva, čo je aj vďaka tomu, že jej mama je slávnou kubánskou hudobníčkou. Počas svojej doterajšej kariéry spolupracovala s viacerými známymi orchestrami, počas bratislavského festivalu bude koncertovať so známymi hudobníkmi Petrom Preložníkom (piano), Pavlom Berézom (gitara), Martinom Kapustníkom (basgitara) a Eddiem Portellom (perkusie). Ako špeciálny hosť vystúpi s Glendou známy slovenský džezman Peter Lipa.

V sobotný večer v Green Buddha predstaví svoju tvorbu aj Michaela Mazalanová. Táto mladá odevná dizajnérka už prekračuje hranice Slovenska, so svojou inštaláciou sa predstavila aj na nedávnom British Fashion Week, ktorý patrí medzi popredné dni módy vo svete. Jej návrhy budú počas festivalu doplnené šperko-objektami Evy Rehákovej. Na svoje si prídu aj obdivovatelia umenia súvisiaceho so sklom a kovom. Svoju prácu Composition predstaví Klaudia Korbeličová, ktorá sa vo svojej dizajnérskej tvorbe s týmito dvomi materiálmi, svoju inšpiráciu čerpá v nevyčerpateľnej prírode.

Počas prvého ročníka festivalu Cherchez La Femme sa okrem výstav umenia budú priaznivci ženskej tvorby tešiť aj z viac ako štrnásť koncertov. Festival 11. apríla otvorí svojím koncertom v Ateliéri Babylon IVA BITTOVÁ za asistencie švajčiarskej electro-džezovej interpretky OY,  Slovensko bude mať zastúpenie nielen v piatkový večer prostredníctvom KATKY KORČEK & LADY KAZZO a projektu LADIES, ale aj v záverečný festivalový večer v Ateliéri Babylon, kedy sa predstaví v PUDING PANI ELVISOVEJ a belgické duo SOLDOUT. V KC Dunaj zahrá v rámci svojho aktuálneho turné LONGITAL.  Okrem Ateliéru Babylon a KC Dunaj sa koncerty, výstavy a stretnutia budú odohrávať aj v Nekapri InnArt, NuSpirit Clube či Green Buddha.

Vstupenky na festival sú v predaji prostredníctvom siete Ticketportal, viac informácií na oficiálnom webe www.cherchezlafemme.sk a www.facebook.com/CherchezLaFemmeFestival.

Zdroj: ST