Gladiátor VŠETKO NAJLEPŠIE TOPFEST TOUR: Reportáž!

Utorok 4.10.2011 bol dôležitým dňom pre nitriansku kapelu Gladiator. V bratislavskej HANT Aréne (Športová hala Pasienky) odštartovali koncertnú šnúru, na ktorej oslavovali svoje 20. výročie.

Toto jubileum sa členovia kapely rozhodli osláviť spolu so svojimi fanúšikmi v rámci jesenného turné Všetko najlepšie Topfest Tour, ktoré pozostávalo zo šiestich veľkých halových koncertov.

Gladiator

Narodeninovú oslavu v Bratislave odštartovala netypická cimbalová hudba Silvayovci z Košíc. Tí kombinujú klasické hudobné prvky z prvkami modernej hudby, z čoho vychádzajú zaujímavé muzikantské kúsky.

O pol ôsmej už bola športová hala z väčšej časti zaplnená a na rad prišli oslávenci. Gladiator rozbalil svoju šou  vo veľkom štýle s množstvom svetelných efektov. Koncert odštartoval skladbou „Hlavu maj hore“ z najnovšieho albumu. Koncert presiahol časový úsek hodiny a pol, počas ktorého zazneli skladby ako „Kúpim si pekný deň“, „Keď sa láska podarí“ či „Kàdeľ čiernych  vrán“. Prítomným fanúšikom ponúkli aj cover verziu pesničky „I can´t get no satisfaction“ od Rolling Stones.

Gladiator

Približne po hodine koncertu sa na pódiu objavil Ivan Tásler, ktorý si predtým kapelu pozrel spomedzi divákov. Po krátkom príhovore predstavil novú knihu skupiny Gladiator, ako aj 2CD 20 rokov (1991 – 2011). Chalani oba tituly pokrstili šampanským a ako sa na správny krst patrí, hodili knihu aj CD medzi divákov.

Spevák Miko Hladký sa s publikom lúčil skladbou „Nemôžem dýchať“, avšak fanúšikovia si svoju obľúbenú kapelu vypýtali späť a ako prídavok si vyslúžili skladbu „Pesnička o Medulienke“ a na úplný záver odznela hokejová hymna slovenskej reprezentácie „Slovensko – hokejová republika“.

Gladiator

Napriek odohratiu väčšiny známych skladieb takejto oslave čosi chýbalo. Chýbali skladby z najúspešnejšieho obdobia kapely (názor redaktorky). Okrem jedinej anglickej skladby nezazneli známe hity svojej doby „Prayer“, „In your head“ či „Third eye“. Tí, ktorí si prišli vypočuť skladby za uplynulých dvadsať rokov odišli sklamaní.

Po krátkej technickej prestávke sa na pódiu objavil špeciálny hosť turné – kapela Boban i Marko Markovič Orkestar. Trinásťčlenný balkánsky súbor dychových nástrojov roztancoval zvyšky vytrvalých divákov ich typickou hudbou. Svoj program odohrali v hodinovom bloku, ktorý sa tiež nezaobišiel bez prídavkov.

Gladiator

Oslavné turné kapely pokračovalo v ďalších piatich slovenských mestách, kde sa k nim pridali rôzni hostia ako napr. Peter Cmorík či Zuzana Smatanová.

Napísala: Ľudmila Richnavská
Foto: Jana
Publikoval: Redakcia GREGI:NET