GEMINI na hrade.

V sobotu 13. júla 2013 opäť po roku zaplavia najväčšiu expozičnú miestnosť veľkého hradu v Malých Karpatoch tóny starých írskych, keltských i indiánskych melódií, a to vďaka podujatiu GEMINI na hrade.

Počas letného večerného koncertu so začiatkom o 20.00 hod. v Rytierskej sále hradu Červený Kameň odznie niekoľko desiatok írskych, keltských a indiánskych piesní. Okrem inštrumentálnych skladieb nebudú chýbať ani pesničky so spevom a španielske tance, a to všetko v podaní trnavskej formácie GEMINI.

Hudobné teleso GEMINI vzniklo v roku 2003 na Základnej umeleckej škole Mikuláša Schneidera Trnavského v Trnave a v aktuálnej zostave  pôsobí od roku 2009. Nástrojové zloženie súboru tvoria gitary, zobcové, altové a priečne flauty, husle, klavír a perkusie. Zoskupenie má za sebou množstvo úspešných vystúpení i niekoľko samostatných koncertov. Takisto sa môže pochváliť aj tromi CD nosičmi.

Súbor GEMINI tento rok oslavuje 10. výročie svojho vzniku. Pri tejto príležitosti vzniklo v marci 2013 štvrté CD s názvom Celtic Soul, ktorého krst bude súčasťou letného koncertu na hrade Červený Kameň.

Zdroj: SNM