Gaštanové slávnosti na hrade Modrý Kameň!

Mesto Modrý Kameň a Slovenské národné múzeum – múzeum bábkarských kultúr a hračiek, hrad Modrý Kameň Vás pozývajú na 12. ročník Gaštanových slávností.

Toto jedinečné podujatie sa začne ďakovnou  sv. omšou za všetky plody a dary jesennej prírody. Na návštevníkov čakajú zaujímavé programy v podobe ochutnávky gaštanových koláčov a iných špecialít, výstav a súťaží na „gaštanovú“ tému, predaj sadeníc gaštana jedlého, pečených i surových gaštanov.

To všetko bude sprevádzané vystúpeniami Dychovej hudby Hradčianka, folklórneho súboru Krtíšan, vystúpením imitátora a speváka Stana Vitáloša, či populárnych skupín The Shed a Smola a hrušky. Predstavia sa aj šermiari Vir Fortis zo Zvolena s lukostreľbou a dobovým táborom, doprevádzaní stredovekou hudbou Musicantica Slovaca. Pre najmenších sme pripravili ukážky z policajnej  kynológie, hasičských akcií, a tiež diaľkovo ovládané modely áut. Na svoje si prídu aj milovníci dobrého jedla a pitia.

Podujatie sa začne v sobotu 6. októbra od 10:00 na hrade Modrý Kameň. Vstupé na podujatie je 1 €, vstup zdarma má každý návštevník nižší ako 130 cm.

Zdroj: SNM