Fred Everything (CAN) na [mie] v piatok 29. júna 2012!

Legendárna housová noc [mie] (music is everything) ani po 11tich rokoch nestráca nič zo svojho lesku a prináša do Nu Spirit Clubu opäť exluzívneho hosťa. Po tohtoročných hosťoch a zvučných menách ako Ralph Lawson, Tony Lionni, Huxley či Burnski sa zdalo, že latka je postavená už dosť vysoko, avšak nie pre [mie]: na júnovom vydaní [mie] vystúpi po boku rezidentov Martina Haberlanda a Maroša Glaubica kanadský DJ a producent – legenda deep house Fred Everything.


Fred Everything je meno, ktoré netreba fanúšikom deep housu veľmi predstavovať. Tento kanadský DJ a producent je so svojou produkciou a remixami legendou. Labele ako Om Records, 20:20 Vision, Large, Naked Music, Freerange či vlastný Lazy Days sú len ukážkou pestrosti a vysokej kvality niekoľko stoviek jeho skladieb a remixov, ktoré vydal počas svojej bohatej kariéry. 


Fred-Everything.png


Jeho albumy Under the Sun (2000) a Light of the Day (2004) na 20:20 Vision patria do encyklopédie tanečnej hudby a i dnes znejú výnimočne sviežo a dokazujú tak svoju kvalitu a nadčasovosť. Nasledujúci Lost Together (2008) na legendárnom Om Records už iba potvrdil toto renomé Freda Everythinga ako exkluzívneho producenta.


Množstvo ohlasov si Fred získal ako remixér, najmä jeho bootleg séria remixov známych skladieb bola vysoko hodnotená a vyhľadávaná – remix Bucky Done Thing (Gun) od M.I.A. sa zaradil medzi klasiky housu. Jeho remixy z prelomu tisícročia vyšli na kompilácii From the Deep (2001) na Bombay Records. Okrem toho remixoval skladby od ľudí ako Dennis Ferrer, Derrick Carter, Erykah Badu, Curtis Mayfield, Missy Elliot či Outkast. 


Ale dieru do sveta spravil nielen ako producent a remixér. Vysoko pozitívne ohlasy na jeho DJ sety sa šírily raketovou rýchlosťou z Montrealu do celého sveta od polovice 90tych rokov. Ralph Lawson ho označil za pravdepodobne najlepšieho housového DJa planéty, od štartu jeho kariéry, keď predkakoval v Montreale Sashovi hral v tých najvychýrenejších kluboch a tých najdôležitejších parties po celom svete nevynímajúc kluby ako Fabric, Pacha, Back to Basics, Cream, Ministry of Sound. Mixoval množstvo kompilácií asi najznámejšia je zo série Om Masters (2010).




Jeho label Lazy Days si takisto vybudoval skvelú reputáciu, čo sa týka noviniek tohto roku ju potvrdí albumom od hamburského dua Kruse & Nurnberg. Čerstvo vyšla i Fredova spolupráca s GIOM na Large a onedlho vyjde jeho remix Matthiasa Vogta na Urban Torque. 


Freda Everything vystúpi v piatok 29.júna v bratislavskom NuSpirit Clube na housovej noci [mie] DJov Martina Haberlanda a Maroša Glaubica a za samozrejmej spoluúčasti tvrdého rockového jadra dua Mishek & CODE.



Fred MIE flyer.jpg


Zdroj: Nu Spirit

Publikoval: Redakcia GREGI.NET