Francúzske duo GWé zahrá 13. mája v Bratislave v rámci After Hours!

Akustický post-rock z ulice. Tak znie francúzske duo GWé, ktoré v nedeľu 13. mája zahrá v priestoroch bratislavského Café Magritte. Doplní ich premietanie českého dokumentárneho filmu Longplay o dizajne vinylových platní.

GWé hrá pre svoj žáner klasické jemné vybrnkávačky a melodické postupy, prechádzajúce do veľkolepých výbuchov energie, no v ich prípade sú oprostené o inak podstatné efektové krabičky. GWé používajú len cajon a akustickú gitaru a v takej zostave vystupujú po celej Európe, cez deň si zvyčajne zahrajú na ulici, večer v kluboch alebo kaviarniach. Ich turné je predovšetkým výlet a ľudia na koncertoch odmenou. GWé okrem bratislavských ulíc zahrajú aj v priestoroch dlhodielskej kaviarne Magritte, v rámci poslednej predprázdninovej akcie koncertnej série After Hours.

Pred koncertom sa premietne český dokumentárny film Longplay Vladimíra Škultétyho, ktorý mapuje český dizajn obalov gramofónových platní. Od klasikov, ktorí navrhovali obaly v časoch, keď ešte vinyly neboli raritou, cez českých DIY priekopníkov Bonusa a Ondřeja Ježka až k hip-hopovej estetike Vladimíra 518 z PSH. Sympatický dokument nemapuje celú scénu, no vyberá si jej vyčnievajúce (proti)póly.

gwe

Akcia sa začne o 19:00, vstupné je dobrovoľné – bude sa zbierať do klobúka.

After Hours 12:08
GWé (FR) | premietanie Longplay (CZ)
13. máj | 19:00 | Vstupné dobrovoľné
Café Magritte | Ľudovíta Fullu 9/A, Bratislava
https://www.facebook.com/events/345338622194263/

afterhours

Zdroj: Exitab Label/After Hours Shows
Publikoval: Redakcia GREGI.NET