Jamie Woon si na Slovensko prinesie priekopníka moderného R&B Jodieho Abacusa.

Už v apríli sa na pódiu Ateliéru Babylon v Bratislave vystrieda futuristické R&B a soul-funková intimita. Jamie Woon si na návštevu Slovenska prinesie sľubný talent z hudobnej veľmoci Veľkej Británie, ktorý prirovnávajú k umelcom ako Thundercat alebo Flying Lotus. Pripravte sa na Jodieho Abacusa.

Pestrá škála žánrov ako R&B, soul a elektronika charateristická pre post-disco obdobie 80. rokov je to, ako charakterizuje internetová hudobná encyklopédia Allmusic tvorbu Jodieho Abacusa. Spevák z juhovýchodného Londýna si postupne razí cestu k čoraz viac poslucháčom. Pomôcť by mu k tomu malo aj to, že sa stal oficiálnym predskokanom európskeho turné svojho kolegu Jamieho Woona. Ten vďaka cyklu koncertov City Sounds of Bratislava zavíta aj do nášho hlavného mesta už 19. apríla.

Jodie Abacus Pic March 2016 - small

Do pozornosti sa dostal vďaka známemu britskému hudobnému kritikovi a dídžejovi menom Zane Lowe. Ten prehral jeho skladbu I’ll Be That Friend vo svojej rozhlasovej šou na BBC Radio 1.

Možno aj to sa podpísalo na fakte, že na Soundcloudovom účte spomínaného nováčika získala skladba vyše 100-tisíc prehratí. Nasledovali kúsky s pozitívnym groovy nábojom ako Good Feeling a Halfway to Mexico.

Sexy spomienka z domácej žúrky

Hoci si na Abacusov debutový album bude treba ešte chvíľku počkať, húževnato pracuje aspoň na tom, aby dovtedy svojim fanúšikom poskytol vždy niečo nové. Zatiaľ posledným singlom je Hot Kitchen a ako sám hovorí, inšpirovala ho k tomu vtipná ponuka na sex z domácej žúrky.

Jamie Woon _ photo credit Dan Wilton

„Celú noc sa na mňa pozerala a potom ku mne prišla trochu pripitá… alebo trochu viac a predtým, ako ma zavolala na poschodie, nazvala ma ‚Coca Cola‘. Keď som počul hudbu, v mysli som sa vrátil na to miesto. Vtedy mi napadol aj refrén ‚Coca Cola Hot Kitchen‘. Napísal som to len pred pár mesiacmi a som veľmi rád, že sa o to môžem podeliť,“ povedal Abacus magazínu Fader na margo svojej novej pesničky.

Bez albumu a s internetovým portfóliom na Soundcloude sa novej nádeji černošských žánrov podarilo v januári vypredať londýnsky Roundhouse, ktorý má kapacitu 1 700 ľudí. Fanúšikovia Jamieho Woona tak budú mať 19. apríla v Ateliéri Babylon jedinečnú príležitosť zažiť hudbu, ktorá bude neskôr určovať trendy.

Viac informácií: www.citysounds.sk,  https://www.facebook.com/csbratislava
FB pozvánka: https://www.facebook.com/events/769235353219933/

Zdroj: Matej Salek