Folkmetaloví SKÁLMÖLD v Košicích představí epické síně Ýdaliru

Islandští SKALMÖLD (staré islandské slovo, které znamená ‚věk mečů’ a označuje se jím období islandské občanské války z 13. st.) představují téměř čistou esenci viking metalu. Jejich hudba je hrdá, tvrdá i melodická, dá se békat v taverně při přípitku poháry z rohoviny a možná vám bude v hlavě znít až se jednou budete odebírat do Valhally.

Za třináct let svého působení SKALMÖLD letos vydali šestou desku „Ýdalir“. Jednu z nich dokonce zdobí Islandský symfonický orchestr, k tomu mají dvě alba živá. A novinku, jakožto pestrý výběr z desek předchozích, vám koncertně protřelá a kompletně zpívající šestice ve složení tři kytary, basa, klávesy a bicí do Košic přiveze!

Na turné je doprovodí oceňovaní Estonci METSATÖLL (starý estonský eufemismus pro vlka), kteří jsou držiteli několika cen Estonian Music Awards za nejlepší metalovou kapelu a ocenění Keeletegu za přímou jazykovou činnost (předáno prezidentem republiky). Tito folkmetalisté spolupracovali už i s Estonským národním mužským sborem a jejich poslední album „Äio“ se stalo nejprodávanějším estonským albem. Do dnešního dne odehráli přes 700 vystoupení ve 24 státech vč. Ameriky.

Druhým supportem budou ATAVISTIA, epická metalová kapela z Vancouveru využívající melodický death metal, black metal a skandinávský folk, na nějž klade rozmáchlé instrumentální party a velkolepé orchestrace. Milovníci Wintersun by měli zbystřit!

SKÁLMÖLD, METSATÖLL, ATAVISTIA
26. 26. 10. 2023 – Košice, Collosseum
FB event: https://fb.me/e/1gUCCJPVZ
e-TICKET: https://obscure.cz/cs/tickets/detail/id/606

Předprodej dále v síti viz Ticketmaster a GoOut.

Zdroj: Obscure Promotion