Folk Blues Session – XVIII. ročník festivalu folk-bluesovej a bluesovej hudby s troma slovenskými kapelami a jedným českým hosťom.

Hendrixovsky pekelne dobrý gitarista René Lacko sa predstaví so svojou blues rockovou skupinou DownTown. Životným vzorom lídra zoskupenia je Jimi Hendrix, ktorého gitarová technika je dodnes neprekonateľná. Lacko ako jeden z mála Európanov uspel na hendrixovskej súťaži konanej v Severnej Karolíne. Svoj interpretačný rukopis si formuje aj Ericom Claptonom či BB. Kingom, a to nielen  v prevzatých, ale aj v autorských skladbách.

Energická jazda sa očakáva od Grapefruit Death s ich nezameniteľným štýlom blues / rock and roll. Korene tejto formácie siahajú do osemdesiatych rokov a odvtedy sa v nej vystriedali mnohé významné osobnosti. Kapela je tradičnou značkou hrajúcou vlastné piesne aj rockové a bluesové štandardy.

Príde aj tak trochu jazzovo naladený Ján Ponka – Duban s formáciou Stará jedáleň. Typické pre tohto gitaristu a speváka je spájanie bluesovej, jazzovej a folkovej hudby s poéziou. Spolu s kapelou zhudobnil verše francúzskeho poetika Charlesa Baudelairea aj amerického básnika Charlesa Bukovského.

Zo susedných Čiech pricestuje hudobník Lubor Bužma, ktorý hrá pestrú zmes tradicionálov a gospelov, interpretovanú v českých textoch s občasnými výjazdmi do sliezskeho nárečia. Všednosť života sa snaží vypovedať v jednoduchých piesňach určených pre bežných ľudí.

FOLK BLUES SESSION 2018
DK Lúky  / 24.11.2018 / 18:00 / 9 € predpredaj / v deň festivalu 11 €

René Lacko & DownTown
Grapefruit Death
Ján Ponka – Duban & Stará jedáleň
Lubomír Bužma

Zdroj: TS