Floex a Fiordmoss vyrážajú na spoločné turné!

V pondìlí 23. dubna bude koncertem v Českých Budìjovicích zahájeno týdenní turné hudebních projektù Floex a Fiordmoss. Obì seskupení představí aktuální alba a také trochu rozšířené koncertní sestavy. Floex (vl. jm. Tomáš Dvořák, na koncertech doprovázen dalšími hudebníky) bude hrát materiál z alba Zorya jenž vyšlo na značce Minority records v září 2011. Fiordmoss představí v premiéře písnì z alba Ink Bitten, vydaného vlastním nákladem v únoru 2012.

Obì kapely patří díky novým nahrávkám k často skloňovaným jménùm na české hudební scénì a neminuly je tak ani nominace na nejrùznìjší výroční ceny či žebříčky. Floex obdržel dvì žánrové ceny Andìl 2011 (elektronická hudba, alternativní hudba), zároveň byl nominován na novì vzniklé ceny kritikù Apollo a Vinyla. Fiordmoss obdrželi cenu kritikù Vinyla v kategorii Objev roku.

FLOEX NOVINKY – Od podzimu ustálenou koncertní sestavu (elektronika, dva klarinety a bicí) doplní na všech šesti koncertech také zpìvačka Sára Vondrášková, v Paláci Akropolis (24/4) se objeví i speciální host Petr Skála na baskytaru. – tam také zazní jedna nová píseň. Koncerty budou doplnìny o projekce Veroniky Vlkové. Tomáš Dvořák (kromì hudební produkce je i známým multimediálním umìlcem a tvùrcem oceňovaných soundtrackù k počítačovým hrám Machinárium a Samorost) momentánì dokončuje soundtrack ke krátkému filmu New Yorského režiséra Forresta Mc Claina.

Floex

Zároveň pracuje na interaktivní audiovizuální instalaci Archifon https://www.archifon.org pro Bruselský festival Nuit Blanche – nadšené reportáže o jejím posledním provedení na festivalu PAF v Olomouci se objevily v respektovaných svìtových mediích jako Wired, BBC či magazín Forbes.

FIORDMOSS NOVINKY – Kapela v roce 2011 absolvovala úspìšné propagační turné k albu Gliese. Zároveň pracovala na materiálu na nové album Ink Bitten. Díky nemoci šlach na rukou zpìvačky Petry Hermanové začal v kapele hostovat kytarista Jan Boroš (ex Wotienke), aby se rychle stal novou oporou Fiordmoss a podílel se výraznì autorsky i na novém albu.

Fiordmoss

V říjnu 2011 byla Petra vybrána jako česká zástupkynì na Red Bull Music Academy 2011 – intenzívní dvoutýdenní hudební kurz v Madridu. Pìtipísňové album Ink Bitten vyšlo v podobì digitálního downloadu na stránkách kapely www.fiordmoss.cz a v kvìtnu se objeví na pultech i vinylová LP verze navíc plná remixù od producentù jako Raisa K (UK, Micachu and The Shapes), Giganta (Řecko), Anna Love (USA), Boska (Norsko) či domácí Tvyks.

Po skončení společného turné dále kapely budou hojnì koncertovat, objeví se i na dùležitých českých a slovenských festivalech jako Colours of Ostrava, Bažant Pohoda či Letní Filmová Škola.

SPOLEČNÉ KONCERTY
23/4 – České Budìjovice, Slávie
24/4 – Praha, Palác Akropolis
25/4 – Brno, Fléda
26/4 – Olomouc, Jazz Tibet Klub
27/4 – Břeclav, Kafé Piksla
28/4 – Valašské Meziříčí, M-klub

https://floex.cz/
https://store.floex.cz/
https://facebook.com/floex.official
https://fiordmoss.cz/
https://facebook.com/fiordmoss
https://fiordmoss.bandcamp.com/
https://youtube.com/user/fiordmoss
https://www.redbull.cz/cs/Satellite/cz_CZ/Article/Ink-Bitten-remixy-Fiordmoss-021243198140046

Zdroj: Prokop Holoubek / Bumbum Satori org
Publikoval: Redakcia GREGI.NET