Bratři Orffové vystoupí v Praze a Brně a chystají vydání vinylů

Po vyprodaných loňských koncertech míří Bratři Orffové na své letošní dva koncerty do Brna a Prahy. 19. dubna vystoupí v Kabinetu Múz, o den později v Paláci Akropolis. Na podzim tohoto roku pak chystají Bratři Orffové spolu s vydavatelstvím Minority Records vydání remasterovaných alb Bingriwingri a Šero na 180 gramových vinylech.

„Při prvním vydání Bingriwingri v roce 2005 jsme byli rádi, že nám vůbec vyšla nějaká nahrávka. CD formát ve vlastním designovém bookletu od Jirky Libánského a dalších participujících výtvarníků – např. Vladimír Brož (Vladimír 518), Jakub Dvorský (Amanita Design), Tomáš Luňák, Lenky z Monidee, Dora Čančíková a další – pro nás znamenalo splnění velkého snu. Je zajímavé jak se během krátké chvíle situace změnila a dneska už spousta lidí ani vlastně nemá CD, kde přehrát. Velmi mile nás proto překvapil letošní zájem vydavatelství Minority Records vydat ve vinylové reedici obě alba. Ty prošly remasterem a budou vydány na kvalitním vinylovém nosiči s plnohodnotným vizuálním konceptem od Jirky Libánského, “ říká kytarista Lukáš Novotný. 

Bratři Orffové, odkazující svým názvem z části k syntezátorovým mágům 80. let bratřím Ormům, zčásti k tzv. orffovým nástrojům (které na svých nahrávkách hojně využívají) a zčásti ke klišé tzv. “folkových bratrských uskupení” vznikli roku 2002. O tři roky později vydali debut Bingriwingri, následující Šero (2013) jim vyneslo ocenění Anděl v kategorii Skupina roku a Album roku a Cenu hudební kritiky Apollo za album roku. Současnou sestavu tvoří kytarista a zpěvák Ivan Gajdoš, kytarista Lukáš Novotný, trumpetista Libor Martiník, bubeník Petr Odstrčil, basák Břetislav Koláček a klávesista a hráč na syntezátory Zdeněk Henych. Loni představili dosud nevydané skladby Píseň pro Stefanii Sauer a novinku Bez názvu s hostujícím kytaristou Tiborem Židou.

Vstupenky zakoupíte v prodejní síti GoOut.
Youtube: youtu.be/n9VFZ-eNMXs
FB událost Brno: https://www.facebook.com/events/552958943535568
FB událost Praha: https://www.facebook.com/events/2558798914261649
Vstupenky: https://goout.net/cs/bratri-orffove/pzjjy/

Zdroj: TS