Filmovy hudebni dokument MAKANNA online – premiera!

Filmový hudební dokument se záznamem z koncertu MAKANNA, na motivy stejnojmenného románu židovského spisovatele Jiřího Weila, s hudbou české skladatelky Ireny Kosíkové pro recitaci (Jan Židlický), violoncello (František Brikcius) a orchestr (Jan Talich – dirigent, Talichův komorní orchestr), který se konal v Klášteře sv. Anežky České ve spolupráci s Židovským muzeem v Praze a pod záštitou Sira Toma Stopparda a Václava Havla.

Filmová premiéra se uskutečnila v Knihovně Václava Havla v Praze, u příležitosti 115. výročí narození židovského spisovatele Jiřího Weila (1900 – 1959) a v rámci Daniel Pearl World Music Days. Film byl uveden v Pekingu (the 9the European Union Film Festival in China), v Lisabonu (MUVI – International Music Film Festival in Portugal), Mexiku (FIC AUTOR – Author’s International Film Festival) a Londýně (WALTHAM FOREST CELLO FEST 2019 – „London Borough of Culture meets Classical Music“).

Román Makanna – Otec divů vypravuje o vzestupu a pádu historické osoby lžiproroka ze VII. století. …….. „Vytěžen z dávné minulosti cizího orientálního světa je román živým, barvitým obrazem historickým, jímž pronikají zážitky nedávné tyranie. Román byl napsán roku 1940, zadán nakladatelství roku 1941 pod krycím jménem, jehož nositel byl umučen v Mauthausenu.“

Více informací na http://www.csfd.cz/film/423712-makanna/galerie/, https://filmfreeway.com/MAKANNA a http://www.imdb.com/title/tt5346634.

Filmový hudební dokument MAKANNA (online premiéra):

https://www.youtube.com/watch?v=KL5HNB2Y-Ug

K dispozici jsou české (anglické, španělské, portugalské a čínské) titulky.

Ke shlédnutí zdarma.

Zdroj: TS